Bylinkové vepřové na houbách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso : krkovice, plec, karé, kýta
    • 15
      g sušené houby
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián, případně majoránka - dle chuti
    • 30
      g uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa).
2
Po osmažení masa ze všech stran přidáme krátce osmažit (rozvonět) i nasekaný větší stroužek česneku, snítku rozmarýnu a předem namočené houby.
3
Podlijeme cca 150 - 200 ml vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání či podlití. Poté vývar zahustíme jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme, případně ještě osolíme a opepříme a z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: