Domácí chléb pečený v troubě

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: dospeta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mouka jakákoliv
    • 450
      ml teplá voda
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce ovocný ocet jablečný/balsamico....
    • 150
      g semínka jakákoliv

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Výše zmíněné ingredience smíchejte, těsto dejte do olejem vymazané skleněné (silikonové) formy, zakryjte a bez kynutí vložte do NEpředehřáté trouby, pečte dle potřeby 60-80 min. na 200 stupňů.
2
Chléb na fotografii jsem pekla z 250 g žitné a 250 g pšeničné mouky, smíchala jsem lněná, slunečnicová, sezamová a dýňová semínka + sóju. Většinu jsem nasypala do těsta a zbytek napovrch (jen doporučuji trochu uplácat, ať vám po upečení všechna neopadají jako mně při prvním pokusu).
3
Lze péct i bez semínek (stačí nahradit stejným množstvím = 150 g mouky)
4
Aby chléb změkl, doporučuji nechat po upečení chvíli odpočinout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rozárka
    Rozárka |

    12. 3. 2016 18:36

    :-P :-* ;-) super chleba, povedl se, děkuji za recept

  • zabakvakava
    zabakvakava |

    25. 4. 2014 12:07

    :-D :-D :-D :-D

  • petra
    petra |

    15. 2. 2014 19:37

    :-) chleba byl výborný,snadná příprava , vody jsem dala 450 ml,bylo to akorát a musím se přiznat,nechala jsem chleba ve skleněné míse ve které jsme ho pekla celý týden a byl pořád měkký .....

  • Markéét
    Markéét |

    24. 11. 2013 15:30

    Chlebííík výborný''' <3 Všem doporučuji!!! Píšu si tento recept, je to jednoduché a chleba vážně chutný :-* 8-) Děkujiiii

  • B_108
    B_108 |

    21. 8. 2013 16:16

    no 450 ml vody je fakt moc..těsto bylo řídký jako kaše, chleba se v troubě propadl a po upečený byl uvnitř blátivý tak, že se mohl rovnou vyhodit - škoda ingrediencí!

  • Adriana
    Adriana |

    11. 8. 2013 13:35

    Byl vážně vynikající :-D Jen se po něm zaprášilo...dnes jsem zadělala na 2 <3

  • Nurul
    Nurul |

    12. 7. 2013 21:36

    What liaebrting knowledge. Give me liberty or give me death.

  • ssgd
    ssgd |

    15. 6. 2013 14:22

    A umis vubec varit? Mne je 13 a byl senzacni!

  • ssgd
    ssgd |

    15. 6. 2013 10:27

    Těším se, až vyzkouším...:-) určitě bude moc dobrý, když je tu tolik hezkých komentářů...:-) <3 :-P

  • ssgd
    ssgd |

    15. 6. 2013 10:24

    To je asi kvuli tomu, aby ten chleby nebyl tvrdej...premyslej !

  • Aneta <13 let>
    Aneta <13 let> |

    5. 5. 2013 15:58

    Urcite si upecu...ja pecu strasne rada po babicce...porad rikam mamce, ze chci neco pect...ale mamka rika, ze kdyz chci hubnout tak si upecem misto buchet seminkovej chleba...takze zkusim a poradim i spoluzacce :-)

  • Jani
    Jani |

    24. 3. 2013 13:30

    Chléb je naprosto vynikající :-*

  • jeepet
    jeepet |

    3. 1. 2013 21:48

    Kdo umí-umí. Kdo neumí vylomí si zub. :-)) Nevzdávat , když se to náhodou napoprvé nepovede. Chutná skvěle !

  • krystyna
    krystyna |

    4. 11. 2012 10:29

    ahoj

  • anyrou
    anyrou |

    9. 10. 2012 14:21

    snadny, rychly a dobry

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    22. 2. 2012 13:08

    Dávám za pravdu. :-D

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    22. 2. 2012 13:07

    Je to hloupost tolik vody,leda že půlka vody by byla na umytí ruk. :-S

  • Jana
    Jana |

    5. 1. 2012 21:22

    a kde je cukr??do chleby se dává!!! ;-)

  • Chuťovka
    Chuťovka |

    17. 12. 2011 15:51

    Péct určitě aspoň těch 80 minut aby se dobře propekl. Byl dobrý i druhý a třetí den a tvrdší kůrka je u nás oblíbená. Někdo radí dát do trouby ještě kastrůlek s vodou, odpařování pak brání vysušování kůrky. Nám chutnal. :-)

  • olda
    olda |

    28. 11. 2011 22:28

    ještě by to chtělo péct tak o deset minut déle. jinak napoprvně to nebylo tak nejhorší. píšu bod.

  • Jouda
    Jouda |

    10. 10. 2011 14:00

    Dobrá cihla,až budu stavět barák.Ke žrádlu to nejni.