Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      šálek bílá mouka All Purpose
    • 4
      šálek celozrnná mouka Whole Wheat
    • 4
      lžička sušené droždí Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
    • 4
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín celý
    • 1
      hrst semínka slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
    • 5
      šálek teplá voda 4-5, ne horká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.
2
POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!
3
Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jhg
    jhg |

    21. 5. 2013 16:01

    možná že když to děláte z celé dávky, je toho moc a chléb se tak nestačí dobře propéct.. zkuste to rozdělit třeba na dva menší chlebíky a možná to bude lepší:)

  • Tom
    Tom |

    27. 3. 2012 23:07

    Dvakrát se mi chléb povedl naprosto skvěle. Již 4x se mi vždy v toubě srazí. Výsledek: na pohled hezký a uvnitř bláto. Nevím co dělám špatně. Pokud víte jak předejít sražení chleba při pečení, prosím poraďte. Jinak určitě doporučuji, rychlé a bez přílišné práce. Děkuji Tom

  • travitzka
    travitzka |

    9. 10. 2011 23:21

    dělala jsem s polovičních dávek...výbronej chlebík... mouku jsem použila jen jeden druh (mouka na domácí chléb od Malitas s.r.o) na konci pečení jsem ho ještě pomazala vodou s trochou cukru...doslal tak lesk... přikládám foto... :-)

  • Jana Hejdukova
    Jana Hejdukova |

    16. 1. 2009 18:35

    Chleba je moc dobry, delala jsem z polovicni davky, dala jsem vody mene nez doporuceno a i tak bylo testo trochu ridsi, priste asi spis pridavat postupne... je to velmi rychle hotovo, priste pridam par slunecnicovych seminek :) dekuji za recept!