• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb III.
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí chléb III.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb III.
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g hladká mouka
      • 350
        g polohrubá mouka
      • 40
        g droždí
      • 500
        ml voda
      • 2
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 2
        lžička mletý kmín
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 2
        lžička majoránka
      • 1
        lžíce ocet

    Postup přípravy receptu

    1
    Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Žitný chléb III.

    Žitný chléb III.

    Domácí  chléb

    Domácí chléb

    Domácí chléb VI.

    Domácí chléb VI.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • lynndusha | 30. 9. 2017 11:48

      výborný, už ho jdu péci po druhé!!!

    • Misha
      Misha | 28. 12. 2014 21:52

      Super, právě se dopekl, jen není tak hnědý jak na obrázku ale jinak super :-)

    • nytryska
      nytryska | 10. 10. 2014 15:05

      dnes jsem ho pekla,...právě vychladl, tak jsem nakrojila a vypadá a chutná skvěle (Y) 1*

    • Ivana
      Ivana | 17. 9. 2014 21:13

      Tento chléb nemá chybu,je vynikající !!!!! :-\

    • Dáša
      Dáša | 10. 5. 2014 22:09

      Dnes jsme dělali tento chleba až nato že jsme dali místo polohrubé mouky žitnou.Chleba má krásnou barvu a chuťově je naprosto bombastickej.Je to nejlepší chleba co jsme dělali. :-)

    • eva
      eva | 9. 4. 2014 12:19

      Tak chleba je luxusní,vypadá jinak než na foto a je obrovskej.ale chut opravdu výborná.Jen malej dodatek.Při pečení aspon tak třikrát potřít vodou s octem.a místo 500 ml vody tak zkuste nejdřív 400.může to být moukou,ale já dala 400 a pak sem ještě lehce dosypávala polohr. moukou. .

    • Markéta
      Markéta | 6. 2. 2014 13:04

      A měly jste všechny tak hezkou hnědou kůrku? Já ho teď vyndala, ale takovouhle kůrku ani zdaleka nemám :-( a tak jsem ho ještě před dopečením potřela vejcem, ale stejně to moc nepomohlo :-( Děkuju za radu pro příště :-\

    • Zdenule
      Zdenule | 29. 12. 2013 22:14

      Vidim, ze tu z Anglie za chvilku bude kopa lidi, neni nad cesky chleba :-)))) tez ziji v Anglii a prave jsem vyndala chleba z trouby a vypada moc dobre, uz se tesim, az ho nacneme, snad bude chutnat tak dobre jak vypada:-)))) :-)

    • Petra
      Petra | 6. 11. 2013 11:45

      Tak chlebík se právě peče a voní naprosto dokonale... jen koukám, že jsem to s tím kynutím ve formě krapet přehnala... doufám že mi ten "megachleba" neuteče z trouby :-D Těsto je úžasné, skvělě se s ním pracuje... po předešlých příspěvcích jsem ubrala cca 100ml vody a přidávala postupně podle potřeby a bez problémů... záleží na mouce, každá je jinak "suchá"

    • Monika
      Monika | 6. 9. 2013 09:24

      Ja delala polovicni porci a taky jsem dost pridavala...ale jinak chleba vynikajici

    • Denisa
      Denisa | 22. 3. 2013 00:48

      Ha, tak já jsem v Anglii půl roku a vypadá, že se to protáhne na neurčito, takže jak jsem zahlídla recepty na domácí chleba, hned ste mi vnukly plán, jak přestat jíst pořád jen toustovej...teda sice sem tu už potkala i náký chleby, co se i jako chleby tvářily, ale za prvý neni to všude a za druhý, pořád je to jen slabá náhražka.Tohle bych mohla snad i zvládnout, ale jak je to teda s tou moukou, neprodává se tu náhodou jen náká jedna mouka? Jinak dík moc, myslím, že nad tím dlouho nebudu pouze přemýšlet, že to brzo zrealizuju, a rovnou si k tomu udělám buřtguláš, protože k takovýmu jídlu prostě toustovej nelze:) V ČR prostě je toustovej výhradně na tousty, tady nevim proč se to furt jí.Navíc je to drahý a moc tam toho taky neni.Myslim, že tento chleba by mohl víc než toustovej ocenit i můj africký kamarád...kterej tu sice žije téměř celej život, ale taky zrovna z toustovýho neni odvazanej na všechny jídla.

    • Denisa
      Denisa | 22. 3. 2013 00:47

      Ha, tak já jsem v Anglii půl roku a vypadá, že se to protáhne na neurčito, takže jak jsem zahlídla recepty na domácí chleba, hned ste mi vnukly plán, jak přestat jíst pořád jen toustovej...teda sice sem tu už potkala i náký chleby, co se i jako chleby tvářily, ale za prvý neni to všude a za druhý, pořád je to jen slabá náhražka.Tohle bych mohla snad i zvládnout, ale jak je to teda s tou moukou, neprodává se tu náhodou jen náká jedna mouka? Jinak dík moc, myslím, že nad tím dlouho nebudu pouze přemýšlet, že to brzo zrealizuju, a rovnou si k tomu udělám buřtguláš, protože k takovýmu jídlu prostě toustovej nelze:) V ČR prostě je toustovej výhradně na tousty, tady nevim proč se to furt jí.Navíc je to drahý a moc tam toho taky neni.Myslim, že tento chleba by mohl víc než toustovej ocenit i můj africký kamarád...kterej tu sice žije téměř celej život, ale taky zrovna z toustovýho neni odvazanej na všechny jídla.

    • Ajša
      Ajša | 16. 3. 2013 11:24

      Tak ho právě peču. Ale chci se zeptat. Když jsem dělala vše podle receptu, tak těsto bylo hrozně řídké, musela jsem tam ještě tak 20 dkg mouky přidat. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Přidávala jsem hladkou mouku, tak snad bude dobrý. Jestli se osvědčí, tak příště budu dělat z poloviční dávky - tohle je tak na dva chleby.

    • Kata
      Kata | 9. 3. 2013 19:02

      Tak jsem to taky vyzkousela,supr recept, diky moc. Taky ziju v anglii a toustoveho chleba mam pokrk. Pekla jsem to v pekaci na 25 minut 275 C, nejdriv zakryte alobalem, pote odkryte 220 C, 20 minut. Potirala jsem prubezne octovou vodou se soli. ;-)

    • Pavča
      Pavča | 7. 3. 2013 11:31

      Tak to já se ho jdu dneska učit, abych až zase pojedu letos do Anglie nemusela papat nedobré tousťáky :-D

    • Tereza
      Tereza | 5. 3. 2013 19:58

      Vynikajici chleba, uz jsem pekla 5x a vzdy vyborny :-) Akorat jsem ty dve 20 minutovky zkratila na dve 15 ti minutovky , a nema to chybu :-) Dekuji za recept :-)

    • mirek
      mirek | 21. 2. 2013 13:00

      Ahoj Radko, kde jsi sehnala polohrubou mouku?

    • mirek
      mirek | 21. 2. 2013 13:00

      Ahoj Radko, kde jsi sehnala polohrubou mouku?

    • Radka
      Radka | 20. 2. 2013 18:29

      S chlebem jsem se plácala dneska. ale stálo to zato. je opravdu výbornej a kůrčičku má pěkně křupavou. vzhledem k tomu, že žiji v Anglii, takový chléb mi moc chyběl. ode dneška už žádný kupovaný anglický pečivo :-P :-D děkuji moc za recept

    • Sláva
      Sláva | 14. 2. 2013 20:10

      Už jste to zkoušely, Po 20 minutách na 220 je to černé tak na vyhození. Nedoporučuji :-$

    • Majda
      Majda | 4. 2. 2013 12:41

      Včera jsem vyzkoušela recept s tmavou chlebovou moukou, dneska s bílou moukou. Oba hleby jsem pekla na chalupě v kachlových kamnech. Trochu jsem se bála, abych trefila teplotu, ale výsledek byl super, jen jsem asi třikrát během pečení potřela chleba vodou a do trouby přidala hrneček vody!! :-)) :-)) Ten z tmavé mluky nebyl tak nadýchaný, ale oba byly perfektní. O víkendech na chalupě už jiný chleba vonět nebude.. :-D :-D

    • motyq | 25. 10. 2012 00:39

      Dneska vyzkouseno misto hladke mouky dat celozrnnou - vse ok a chleba opet perfektni. Pridana jeste hrst lnenych seminek :)

    • motyq | 22. 10. 2012 21:44

      Misto hladke jsem dal psenicnou hladkou chlebovou. Vyborny chleb, na prvni pokus. Kazdopadne je ho uz pulka pryc. Foto jsem stihl udelat. Pred pecenim potreno studenou vodou a posypano lnenyma seminkama. Po upeceni mel az moc tvrdou kurku - az jsem se bal ;) ale chvilka v uterce tomu pomohla. Priste ho necham pred soupnutim do trouby dele kynout, aby byly vetsi bublinky. Chutove na jednicku. Jeste mam v merku jeden recept, ale vic asi zkouset nebudu - tenhle se da mirne obmenovat (ruzne mouky/pomery) a chutna vyborne. Hlavne i s prvotnim kynutim a pripravou bylo za hodku a pul hotovo. Cely byt provoneny chlebovou vuni :-)

    • El.Magios
      El.Magios | 7. 9. 2012 18:03

      mno tak tohle je fakt masakr..dnes jsem zkoušela Váš recept a opravdu neskutečně výborný chleba

    • Malá
      Malá | 28. 8. 2012 13:44

      Nejlepšíííí, mňam!!! <3

    • lkadlecova | 1. 3. 2011 10:10

      Včera jsem upekla a už máme jen necelou čtvrtku. Je výborný. Díky za recept.

    • trixie Oldmannová
      trixie Oldmannová | 30. 6. 2009 17:36

      Před chvílí jsem vyndala z trouby a zbyl už jen kousek. Výborné.

    • Katerina
      Katerina | 26. 1. 2008 07:21

      Vymekla jsem a: 1. dala jsem do trouby hrnek s vodou, 2. dvakrat behem peceni jsem chleba vodou potrela, 3. po dopeceni jsem chleba zabalila na 3 hod. do uterky. A taky jsem omylem :-) dala misto kminu rimsky kmin. A vysledek je spickovy! Diky za recept! Muj prvni zivotni chleba:-)

    • Michaela Stupkova
      Michaela Stupkova | 25. 10. 2007 15:55

      Vynikajici !!!!!!! Nema chybu ;) Davam 1*!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
    Přílohy Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Majoránka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mramorová bábovka ze šlehačky

    Mramorová bábovka ze šlehačky

    Med ze sedmikrásek

    Med ze sedmikrásek

    Zdravější marokánky

    Zdravější marokánky

    Americký koláč

    Americký koláč

    Olivová pomazánka

    Olivová pomazánka

    Mexické maso

    Mexické maso

    Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

    Fazolky s kari rýží a masovými…

    Penne se špenátem

    Penne se špenátem

    Velikonoční muffiny

    Velikonoční muffiny

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    33
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    26
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz To je ale bříško! Podívejte se na těhotenství s trojčaty týden po týdnu!

    To je ale bříško! Podívejte se na těhotenství s trojčaty týden po týdnu!

    Reflex.cz Tahák pro Slavii: 24 korektních urážek na hráče Arsenalu

    Tahák pro Slavii: 24 korektních urážek na hráče Arsenalu

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Domácí huspenina
    Domácí huspenina
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
    Domácí chléb pro krajany v USA a v…
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb III.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí