• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb bez hnětení
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí chléb bez hnětení

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    10fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        hrnek hladká mouka
      • 1
        hrnek chlebová mouka
      • 1
        lžička sušené droždí
      • 2
        lžička sůl
      • 1
        lžička kmín
      • 1,50
        hrnek voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Pozn. 1: Chleba kyne 8-12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce a nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je uveden čas, který Vám to zabere, abyste se nelekli, že je to moc složité.
    2
    Pozn. 2: Ani moc nádobí nenaděláte. Budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo jakýkoliv hrnec s poklicí (cca 2 l) vhodný do trouby.
    3
    Pozn. 3: Jeden chleba včetně el. energie vychází asi na 15,- Kč.
    4
    Postup:
    5
    1) Dáme do mísy a nasucho zamícháme mouku, droždí, sůl, kmín (můžeme přidat semínka, cibuli, bylinky, škvarky...).
    6
    Do zamíchané směsi přilijeme 1,5 hrnku vody (těsto ať je raději trošku hustší, lépe se s ním potom pracuje) a promícháme.
    7
    Vznikne toto nevzhledné těsto (obr. 1), které zakryjeme utěrkou. Práce 1-2 minuty.
    8
    Po 8-12 hodinách (obr. 2).
    9
    2) Těsto vyndáme na pomoučněný vál gumovou stěrkou a roztáhneme na placku (obr. 3) a necháme asi 10 minut odpočnout.
    10
    3) Těsto přeložíme na třetiny "zvrchu a zespodu" a na třetiny "zleva a zprava" (obr. 4, 5) a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím zapneme troubu na 230°C a dáme do ní předehřát kastrol i s poklicí.
    11
    4) Přendáme pomocí stěrky a pomoučněné ruky těsto do vyhřátého kastrolu (můžeme opět něčím posypat).
    12
    Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme poklici a pečeme ještě asi 15 minut (záleží, jak peče trouba, radši to hlídat, doba dopékání může být kratší).
    13
    5) Přeji dobrou chuť. (obr. 6)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

    Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

    Domácí chléb s pivem

    Domácí chléb s pivem

    Domácí chléb z pekárny

    Domácí chléb z pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • snowangel
      snowangel | 5. 2. 2015 14:03

      Dělala sem chléb podle tohoto receptu poprvé a musím uznat, že je vynikající :-) málem sem ho snědla celý ještě teplý. Příště ho zkusím s česnekem nebo se škvarkama :-) Teď už mi doma nebude chybět chléb. Děkuju

    • frak | 3. 2. 2015 16:15

      Tak jsem neodolal a pustil se do toho. Ale protože nemám troubu, použil jsem k pečení remosku. Teď už to voní celým bytem, tak doufám, že tak, jak voní, bude i chutnat. Dávám 1.

    • Nartounekv | 28. 9. 2014 13:06

      Chléb je výborný, doporučuji zadělat tužší těsto. Lépe se s ním potom pracuje na válu při překládání a přednášení do formy. Formu nevymávat chleb je pomoučněný z válu, vyklopit jde velice lehce. Přidala jsem vlašské ořechy a budu zkoušet i se škvarky. Mňam...

    • Martis
      Martis | 22. 4. 2014 14:16

      Chléb se povedl a byl výborný. Už peču další :-)

    • jitka
      jitka | 24. 1. 2014 19:15

      chleba je výborný, ovšem nevím jestli se má ta pečící mísa vymazává a takky nevím jak zabránit vrchní vzduchové kapse a spodní "sdrclině"

    • koalena
      koalena | 2. 11. 2013 08:54

      už je v troubě a nemůžu se dočkat. Jen nevím, kdy chleba vyklopit. Až zchladne? Půjde vyklopit když se ničím nevymazává? :-\

    • marjánka
      marjánka | 13. 10. 2013 11:29

      Chléb bez hnětení jsem upekla podle nějakého receptu, který byl podobný tomuto výše. Nyní peču trochu upravený a již jiný péci nebudu. Ráda se podělím: 0,5 l pšeníčné chlebové mouky tmavé,0,5 l žitné chlebové mouky tmavé (obě jsou koupené v Tescu zn. Předměřická),1/2 lžičky drceného kmínu a 1 lžičku mletého kmínu (nejlépe umletý doma), 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička suš. droždí (s vlaštovkou),promícháme a přidáme 0,45 l vody s 1 lžicí octa. Promíchat, těsto je trochu tužší, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou, po 4 hod.promíchat a opět nechat asi 3 hodiny odpočinout. Pak promíchat a hezky posypat polohrubou moukou. Zapnout troubu na 230C a vložit mísu simax i s víkem (na toto množství používám průměr 22 - 24 cm). Když zhasne kontrolka, nechám 15 minut rozpálit mísu. Pak pomocí stěrky těsto překlopím do horké mísy pomoučněnou stranou dolů, posypu drceným kmínem a přiklopím, Dám na spodní rošt a peču 30 minut, pak odklopím, potřu vlažnou vodou a zeslabím troubu na 210C. Peču 20 minut a ještě 2 x potřu během pečení vodou. Po 20 min. troubu vypnu a nechám 5 - 10 minut dojít.Pak opatrně na mřížku a nemůžeme se dočkat, až bude jenom málo vlažný, aby se mohl krájet a neudělal brousek. Zatím chutnal všem, komu jsem dala ochutnat, když upeču ráno, do večera je pryč, nejlepší je namazat mleté škvarky nebo sádlo.

    • hanulka
      hanulka | 27. 8. 2013 14:31

      Chleba bez hneteni jsem pekla je moc dobry. Nikdy nezbyde na druhy den.Davam dva hrnky hladke a jeden hrnek zitne.

    • lestray
      lestray | 22. 8. 2013 13:26

      bomba chleb, pouzil jsem hrnek celozrnne zitne misto chlebove a je to masakr! vazne kam se hrabe ten kupovany!

    • dotazek
      dotazek | 22. 8. 2013 07:00

      <:-) ahoj, mohu misto chlebove mouky pouzit celozrnnou? diky za odpoved :)

    • Dana
      Dana | 20. 8. 2013 21:32

      Pekla jsem z více receptů, ale tenhle chlebík je bezkonkurenční :-) Dala jsem 2 lžičky droždí a výsledek je suprový :-)

    • Jarka
      Jarka | 14. 6. 2013 11:21

      Je to nejlepší chleba co znám, málo práce a vím co v něm je, dlouho vydrží měkký.

    • martina
      martina | 13. 6. 2013 11:52

      znám - podle mého názoru je to nejlepší chléb dělaný doma. Super

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Chléb & placky
    Ostatní Pečiva Pečení Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová mouka Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Maďarský paprikový salát

    Maďarský paprikový salát

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Výborné buchty

    Výborné buchty

    Vdolky pečené v troubě

    Vdolky pečené v troubě

    Dort pro chlapy

    Dort pro chlapy

    Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

    Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

    Eskymo

    Eskymo

    Fazole (nejen) se slaninou

    Fazole (nejen) se slaninou

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    20
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    20
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Proč právě on? Podle čeho si vybíráme své partnery?

    Proč právě on? Podle čeho si vybíráme své partnery?

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Domácí hranolky bez tuku
    Domácí hranolky bez tuku
    Domácí huspenina
    Domácí huspenina
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb bez hnětení
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí