Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: AnetkaTom

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g těstoviny Kolínkového typu
    • 600
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 400
      g rajčata oloupaná 1 plechovka
    • 1
      ks rajský protlak velký
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • koření na špagety
    • provensálské koření
    • tymián
    • máslo
    • 12
      plátek tvrdý sýr Eidam 45%
    • olivový olej Na vymázání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou.
3
Po chvilce přidáme mleté maso, česnek a veškeré koření a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

4
Zamícháme rajčata a protlak.
5
Dno a stěny zapékací mísy(plechu) vytřeme olejem, na dno poklademe těstoviny, na ně směs a opět těstoviny. Takto postupujeme do spotřebování směsi. Končíme masovou směsí, kterou poklademe plátky sýra. Necháme vychladit a uskladníme v lednici. Před podáváním pečeme na 200 °C asi 30 minut. Posledních 10 minut z toho pečeme na 220 °C, dokud nezezlátne sýr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    14. 1. 2018 12:00

    Takto nám moc chutnají.

Další doporučené recepty: