Těstoviny alla mediterranea

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny kratke (penne, spiraly...) 70-100 g na osobu
    • 3
      ks rajčata dobre zrala
    • 5
      ks ančovičky
    • 10
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 80
      g tuňák v oleji
    • oregáno necele pul lzicky
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme podélně na kousky. Z tuňáka slijeme olej a ančovičky rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme rajčata, olivy, tuňáka a ančovičky. Promícháme a necháme jen prohřát, nevaříme. Přisypeme oregano, můžeme trochu osolit, ale opatrně, protože ancovičky a tuňák již sůl obsahují. Uvařené těstoviny slijeme, neproplachujeme a přidáme je ke směsi v pánvi. Promícháme a podáváme.
3
Jedná se o klasický italský recept, často jej dělá má italská tchyně a také jsem na něj narazila v italském časopise.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: