• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 73
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    Domácí chléb podle Ládi Hrušky
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        hrnek hladká mouka
      • 1,50
        hrnek voda
      • 0,50
        lžička sušené droždí
      • 1,50
        lžička sůl
      • 1
        lžička drcený kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin kynout.
    2
    Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
    3
    Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova.
    4
    Já jsem pro lepší manipulaci přenášel a pekl chléb na pečící fólii, jelikož konzistence těsta je řidší (lepivější) než u běžných kynutých těst.
    5
    Myslím, že by bylo dobrou obměnou přidání rozetřeného česneku, bylinek, semínek... do těsta.
    6
    Chléb jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky

    Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tomanová
      Tomanová | 21. 3. 2017 07:53

      Je výborný a jednoduchý. Sníme ho skoro celý hned první den :-)

    • monika
      monika | 19. 5. 2016 09:40

      co přidat grahamovou mouku? myslíte že nevadí?

    • Lada
      Lada | 25. 2. 2016 15:09

      Tenhle chleba je časově na dlouhý lokte, ale tím že se ohlídat musí jen když je v troubě nedá skoro žádnou práci a povede se vždycky. Za nás jasná jednička! :-)

    • Mik
      Mik | 3. 2. 2016 08:30

      Stejný dělám několik let a nikdo u nás jiný domácí chleba nechce. Nedivím se že si ho oblíbil i Hruška, je opravdu moc dobrý a to i druhý den.

    • Marcela
      Marcela | 8. 10. 2015 13:19

      Začala jsem s ním včera a dopekla ho dneska ráno. Měli jsme ho jako přílohu ke guláši a fakt neměl chybu ačkoli struktura těsta před pečením mě uváděla do rozpaků.

    • Dana
      Dana | 10. 5. 2015 20:36

      Je výborný a to hnedka napoprvé.

    • Lubo
      Lubo | 30. 4. 2015 16:09

      JDU NA NĚHO VYPADÁ FAKT DOBŘE. ;-)

    • Zuzík
      Zuzík | 9. 3. 2015 15:20

      to mě taky,stačí posypat moukou a dát tvar bochníčku :-)

    • Eva
      Eva | 6. 3. 2015 22:42

      Pan Cuketka to má na blogu asi 8 let- Je to recept původně z NY Times. Ale jedině z Ládi udělal milionáře...

    • ywett
      ywett | 28. 2. 2015 12:03

      tento recept už používám víc jak 2 roky a od té doby jsem normální chleba v obchodě koupila asi tak max. 5x a to většinou jen proto, aby se daly udělat topinky, protože tady ten nikdy nezbude:-)) dávám 1 hrnek žitné chlebové a 2 normální hladké a přidávám různá semínka. Pokud je těsto řidší, tak se nebojte přidat mouku. Pak se s ním dá krásně pracovat a udělat pěkný bochánek Mám vyzkoušeno , že se dá péct už po 6 hodinách kynutí. Neznám nic lepšího než ještě teplou patku, ani nemusí být ničím namazaná

    • Lukáš Matura
      Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

      recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

    • Lukáš Matura
      Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

      recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

    • Míra Jiráček
      Míra Jiráček | 31. 1. 2015 11:25

      po vykynutí jsem měl těsto také řídké,ale všemi způsoby jsem ho dal do nějakého tvaru a upekl,nakonec z něho vylezl chléb,který je úplně báječný.Akorát příště přidám více kmínu a více soli.do budoucna peču stále a další pokusy budou jen lepší!!Láďa je expert,páč jsem od něho udělal spoustu věcí a vše super. ;-)

    • Alena
      Alena | 26. 1. 2015 12:37

      To nebude kynutím. Já ho dávám do pekáčku z varného skla na pečící papír a přikryju alobalem. Také mám těsto řidší, ale chleba nám moc chutná.

    • Veruš
      Veruš | 16. 1. 2015 17:38

      je vidět, že jste nejedla domaci chleba z kvasku a domaci chleba z droždí..ten kvaskový to si pošmáknete určitě víc než z kvasnic.. O:-)

    • rychloběžka | 14. 1. 2015 07:23

      mám problém s kynutím, roztekl se mi, asi moc dlouho kynul

    • Andrea
      Andrea | 11. 1. 2015 13:07

      Na to jak lidi Hrušky recepty kritizují je tenhleten chleba naprosto fantastický a ráda ho zase někdy upeču.

    • Romča
      Romča | 10. 1. 2015 13:54

      To je smíchu, :-D jooo to teda je rozdíl..:D

    • andrea
      andrea | 12. 12. 2014 18:19

      kvásek je z mouky a vody ten nikde nekoupíte (nebo o tom nevím) dělali si ho naše babičky když ještě kvasnice nebyly. a ANO správný chleba má být z kvásku

    • Zorka
      Zorka | 28. 11. 2014 20:15

      Lepší a snadnější chleba neznám, takže jiný ani nedělám a když ho upeču, tak ho hnedka skoro celý sníme. =-O :-*

    • Lenka
      Lenka | 28. 11. 2014 12:43

      A kvásek a droždí je snad rozdíl ?? :D To je to samé :-D

    • JH
      JH | 1. 11. 2014 18:32

      Do chleba patri kvasek a ne drozdi! Navic vydrzi lehce pres tyden a neplesnivi jako kupovane.

    • Šárka
      Šárka | 3. 9. 2014 22:36

      Kvůli chlebíku jsem si pořídila pekárnu. Po třech neúspěšných pokusech jsem chleba vzdala. Nicméně jsem se odhodlala ještě vyzkoušet tento receptík. Světe div se, chleba byl úžasný, přesně tak jak máme chleba rádi. S těstem se tedy pracovalo hodně špatně a myslela jsem, že v troubě se musí zákonitě roztéci, ale chlebík jsem vyndala hodně podobný fotografii. Můžu vřele doporučit, zvládne opravdu každý.

    • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

      a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

    • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

      a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

    • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

      a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

    • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

      a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

    • Martina
      Martina | 6. 2. 2014 14:26

      Recept jsme sledovali v TV, hned jsem ho chtela vyzkouset. O domacim chlebu jsme uvazovali dlouho, ale nemame pekarnu. Recepty na ktery jsem se divala byly strasne slozity (3 hodiny kynout pri jedne teplote, dalsi 2 hodiny pri jine apod.) tak jsem to nakonec vzdala. Tenhle recept je jednoduchy a tak jak to delam vzdycky, da se perfektne upravovat. Nejvic nam chutna pul na pul psenicna a zitna mouka plus slunecnicovy seminka. Je perfektni, jeste chcu vyzkouset se smazenou cibulkou a rozetrenym cesnekem, akorat mam strach aby mi to neudelalo neplechu kdyz to v tom necham pres noc. Myslite ze to pujde? Rano do vykynutyho testa uz to tak dobre nevpracuju. Jo a jeste doporuceni. Litinovej pekac mam strasne velke a v jinym se tak dobre nepropece. Tak rozehrivam litinovej pekac a testo davam na tech poslednich 20 minut vykynout do formy na biskupskej chlebicek. Tu pak dam do toho litinovyho pekace a pecu takhle. Uz ho musim pect tak trikrat tydne. Vubec u nas nevydrzi

    • MZetka | 3. 2. 2014 14:31

      Můj první chleba a dopadl výborně!!! Lepší než kupovaný a nedá moc práce na přípravu. Jsem nadčená....:o)

    • Zdena Bláhová | 31. 1. 2014 18:44

      Výborný a pokud nepočítám čas kynutí, tak i rychlý recept.

    • Jana
      Jana | 30. 1. 2014 11:20

      Těsto jsem udělala ještě včera. Už jsme ho iochutnali, ještě vlahý a s křupavou kůrkou. Je výborný a to i bez domácí pekárny.

    • recepty73
      recepty73 | 29. 1. 2014 18:13

      ...ano, koukal jsem i na ten ...složením jsou chleby v podstatě všechny podobné, liší se druhem použité mouky, množstvím droždí...

    • evatp | 29. 1. 2014 17:53

      je to úplně stejný recept, který tu už je a to Domácí chléb bez hnětení....každopádně je to rychlý recept a dobrý chleba.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení Chléb & placky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
    Pokrmy Ostatní Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Sůl Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kapustové závitky

    Kapustové závitky

    Olejová bábovka

    Olejová bábovka

    Tvarohová bábovka III.

    Tvarohová bábovka III.

    Bublanina - tutovka (tutově se povede)

    Bublanina - tutovka (tutově se povede)

    Vajíčkový salát podle Šárky

    Vajíčkový salát podle Šárky

    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

    Jednoduché kávové řezy s ořechy

    Jednoduché kávové řezy s ořechy

    Třešňové lívanečky II.

    Třešňové lívanečky II.

    Kremrole paní Čermákové

    Kremrole paní Čermákové

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    36
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    35
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    32
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    29
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb III.
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb pečený v troubě
    Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
    Domácí chléb pro krajany v USA a v…
    Domácí chléb s pivem
    Domácí chléb s pivem
    Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
    Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
    • Recepty.cz
    • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí