Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: miisicka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto chlazené
    • 4
      ks jablka
    • 1
      balení nízkotučný tvaroh
    • 1
      balení mandlové lupínky - loupané
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr dle chuti
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme si a na drobné plátky nakrájíme jablička, do nichž zamícháme skořicový cukr a popř. ještě cukr dle chuti, přidáme 1/2 balíčku mandlí. Do druhé misky si nachystáme tvaroh smíchaný s 1/2 vajíčka, vanilkovým cukrem a popř. ještě obyčejným cukrem dosladíme.
2
Těsto si rozdělíme na třetiny, poslední třetinu ještě na polovic a vyválíme nejprve menší kousek těsta, které si odložíme bokem, aby bylo nachystané a poté větší kousek na který rozprostřeme jablkovou směs (dobré je si těsto poprášit strouhankou nebo dětskou krupičkou - nepromočí se)na jablíčka položíme menší vyválené těsto, na které navršíme tvaroh, toto těsto uzavřeme a nakonec spojíme i spodní těsto tak, abychom měli jablíčka pod i nad těstem, ve kterém je uzavřený tvaroh.
3
Štrúdl můžeme "sešít" párátkama, aby nevytekl, potřeme zbylou 1/2 vejce a posypeme mandlemi, pečeme cca na 180 - 200°C do zlatova.
4
Postup opakujeme - množství těsta je na 2 štrúdlíky, dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • km
    km |

    10. 5. 2016 14:38

    Je to hnus :-\ :-\ :-) :-( :-)