Papriková polévka s chilli krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g červená paprika nejlépe kapie
    • 2
      ks červená cibule
    • 200
      g petržel
    • 500
      g dýně nejlépe muškátová
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,2
      l zeleninový vývar
    • 3
      ks zelená chilli paprička
    • zázvor kousek
    • 75
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks čekanka - červená
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pod grilem v troubě opečte papriky, až jejich slupka zčerná a popraská. Přesuňte je do sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak slupku snadno stáhnete. Odstraňte také semeník a dužninu nakrájejte na kostky.
2
Cibuli, petržel, dýni a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a všechnu zeleninu krátce poduste. Osolte, opepřete, zalijte vývarem, povařte 20 minut a pak polévku rozmixujte.
3
Chilli papričky zbavte semínek a nasekejte, oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky. Rozehřejte 1/2 lžíce oleje, osmažte na něm polovinu chilli papriček a zázvor. Vmíchejte smetanu.
4
Čekanku nakrájejte a krátce osmažte na oleji se zbylými chilli papričkami a podávejte k polévce, doplněné chilli krémem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.