Jahodový džem podle Dity P.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jahody čerstvé
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      kg cukr krupice
    • 125
      ml citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.
2
Vanilkový lusk podélně rozříznu ostrým nožem a špičkou nože vyškrábu z obou půlek dřeň.
3
Vanilkový lusk, dřeň, cukr i citronovou šťávu přidám k jahodám a míchám, až se cukr rozpustí.
4
Směs přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím 15–20 minut a průběžně stahuju lžící z povrchu džemu pěnu.
5
Vanilkový lusk vyndám a džem naliju do sterilizovaných sklenic, uzavřu je víčkem, sklenice otočím dnem vzhůru a nechám je tak, dokud džem nevychladne.
6
" Tento recept, a mnoho dalších, najdete v kuchařce DENÍK DITY P."
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Jahody Vanilkový lusk Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: