Tradiční bramboračka podle Dity P

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 7 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst sušené houby
    • 4
      ks brambory
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer oloupaný a přepůlený
    • 1
      ks cibule
    • petržel oloupaná a nakrájená nadrobno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks knorr bohatý bujon zeleninový nemusí být
    • 50
      g máslo
    • 50
      g mouka
    • majoránka podle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • petržel čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám předvařené sušené houby i s vodou, ve které se vařily, a bujon.
2
Nechám vařit tak čtvrt hodiny a mezitím si udělám jíšku – rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám mouku a míchám dozlatova. Ještě horkou jíšku vliju do vařící polévky, osolím, opepřím a přidám majoránku.
3
Nakonec vyndám z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidám prolisovaný česnek a do bramboračky přes vidličku rozklepnu vejce. Přidám hrstku čerstvé petrželky a je hotovo.
Kategorie: Polévky Dita P.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: