Rajská omáčka z džusu

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l tomatový džus
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek máslo
    • 6
      lžička cukr
    • 5
      ks nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      špetka skořice
    • 2
      ks zeleninový vývar
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně!
2
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Nyní přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
3
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
4
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    8. 7. 2014 18:40

    Proč proboha 2!! bujony? To už nikdo neumí vařit bez takových prasáren?

  • Gabriela Patylová
    Gabriela Patylová |

    8. 7. 2014 12:28

    Nic špatně nebylo, pokuď by bylo ani bych to tu nevystavovala. A člověk který tu má 2 profily, jeden na vaření a druhý na urážení. By se měl zamyslet sám.

  • Iva
    Iva |

    8. 7. 2014 09:29

    Já jen upozornila na to, co bylo v receptu původně špatně a bylo by dobré to opravit. Jelikož neumíte v klidu přiznat chybu a hned mě urážíte, je váš problém. Vaše recepty se asi nesmí kritizovat, hmm. A jen tak mimochodem, když napíšu, že dvěma bujony zkazíte kvalitní omáčku, taky je z ingrediencí smažete, postup opravíte a znova mě urazíte?

  • Gabriela Patylová
    Gabriela Patylová |

    7. 7. 2014 20:23

    Nauč se vařit zlatíčko :-|

  • Iva
    Iva |

    7. 7. 2014 20:05

    Mouka s vodou neni jíška!