Rajská omáčka II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jsebelkova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      pepř celý
    • 5
      ks nové koření Kuliček
    • 2
      hřebíček
    • tymián
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • bobkový list
    • 500
      g rajčata Nebo 1 konzerva krájených či loupaných rajčat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a přecedíme. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat.
2
Výborná je s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 1. 2014 21:46

    je hnusna

  • Mončis
    Mončis |

    20. 4. 2013 09:33

    Dělala jsem jí včera a necedila jsem jí. Byla výborná s kolínkama :-) :-).

  • Janina
    Janina |

    7. 11. 2012 20:19

    Je to ňamka!! Já jsem ještě nakonec zjemnila smetanou a zavařila na 10 minut do omáčky kuličky ze sekaný... ;-) <3 :-)

  • majanka
    majanka |

    6. 11. 2012 12:49

    mmmm pochoutka :-P 8-)

  • kuchťa
    kuchťa |

    23. 3. 2012 00:14

    A nechcete rovnou napsat recept na vlastní rajskou??

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    10. 10. 2011 13:49

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2011 13:46

    Zálivky a omáčky

  • Petr N.
    Petr N. |

    14. 8. 2011 15:29

    Dobrota...!

  • stepanka.o
    stepanka.o |

    12. 8. 2011 15:10

    perfektni a rychla, moje deti ji maji moc radi.

  • Mollinda
    Mollinda |

    19. 3. 2011 11:34

    Super, akorát přidávám vývar z hovězího masa, mrkev, citron a celé to dělám na másle se slaninou, nádherně to voní. mouku dávám do základu a dávám rozhodně čerstvá rajčata a jeden rajčatový protlak. Nakonec je to rajská omáčka, takže to má v názvu ;-). Taky jeden větší nebo dva malé stroužky česneku, ale s česnekem se to nesmí přehnat, přebíjí chutě a vůně. Četla jsem tu v komentářích o skořici, ráda vyzkouším, tymián a hřebíček mi právě voní na plotně ;-) Ahoj.

  • machrn7
    machrn7 |

    11. 3. 2011 11:59

    Výborný recept, akorát bych přidal hovězí maso a skořici.

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 10. 2010 14:39

    Přesně taková rajská (s br. knedlíkem) dnes byla k obědu. Ještě přidávám tak 2 cm dlouhý kouek celé skořice a nejprve osmahnu na tuku koření, aby se pěkně "vytáhly" všechny vůně a pak teprve přidám cibuli. Kromě toho, že omáčku dosladím (ale u nás cukru nedávám tolik - max. 1 lžíci), tak i trošku přikyselím octem (tak malou lžičku).

  • Ivana Patůčková
    Ivana Patůčková |

    30. 8. 2010 12:19

    Moooc dobrý a to rajskou nemusím. Akorát mi to množství rajčat na 4 porce připadalo děsně málo, nakonec jsem přidělala ještě další půl kg.

  • hana kohoutová
    hana kohoutová |

    2. 12. 2009 12:05

    opravdu výborná

  • Jana Šajdlerová
    Jana Šajdlerová |

    22. 6. 2009 20:26

    Skvělá, přidávám do oblíbených.

  • Kristýna Macháčková
    Kristýna Macháčková |

    12. 5. 2009 21:59

    Dneska jsem uvařila svoji první rajskou omáčku dle tohoto receptu a musím dát za 1. Je opravdu výborná! Mlaskám ještě teď:-)

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    9. 4. 2008 14:44

    Tak jsem omáčku právě dodělala a je moc dobrá. Jen jsem byla dost zmatená, jelikož v receptu není napsáno, že bych měla rajčata podusit a pak je zalít vodou,přidat masox a povařit. Kdyby se to nepodlilo, tak by omáčky bylo málo. Tak doufám, že jsem to udělala správně

  • Petra Matoušková
    Petra Matoušková |

    12. 11. 2007 09:09

    Použila jsem pouze rajčata, které jsem před zimou narychlo sklidila, sice jsem neměla tymián, ale přesto byl přítel chutí nadšený - výborný !!!

  • Aneta S
    Aneta S |

    20. 10. 2007 11:34

    Anonym: Lžičku? to je trochu přehnané, hm? bohatě stačí špetka

  • Martin Pichler
    Martin Pichler |

    19. 9. 2007 15:08

    Mám ženu v porodnici a miluje rajskou,chci ji to uvarit,zvladne to i antitalent?

  • Petra Kvasničková Jindřichová
    Petra Kvasničková Jindřichová |

    6. 8. 2007 18:20

    VÝBORNÁ!!! Vařila jsem dlouho (měla jsem dost času) a byla krásně jemná!

  • Jaroslav Havel
    Jaroslav Havel |

    31. 8. 2006 14:24

    Podle naší mamky je dobré dát trochu citronové šťávy...

  • Zuzana klásková
    Zuzana klásková |

    18. 8. 2006 14:46

    zkoušela sem tento recept a musim jen říct,ze bez mrkve je lepsi!

  • Lenka
    Lenka |

    14. 7. 2006 12:42

    Do rajské je dobrý ještě nastrouhaný perník.Jinak je moc dobrá.

  • já
    |

    18. 1. 2006 13:45

    bez hřebíčku, tymiánu a víc cukru a je vynikající + skořice a masox

  • Jan Mastník
    Jan Mastník |

    7. 11. 2005 20:14

    Omáčka výborná, rozhodně zopakuji:-)a s tou skořicí to bylo ještě lepší.

  • Vilém B.
    Vilém B. |

    31. 8. 2005 22:00

    Skvělé, skvělé, skvělé !

  • Jana Šebelková
    Jana Šebelková |

    8. 6. 2005 12:09

    ještě jsem zapoměla - přidáme 1 masox!!

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2005 06:58

    Do rajské ještě na konec vaření přidávám lžičku mleté skořice.

  • Alojs Jezek
    Alojs Jezek |

    7. 6. 2005 17:13

    rajskou já rád :o)))))