Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      snítka petrželová nať + k podávání
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g rajčatové pyré
    • 500
      ml vývar
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      ks skořicová kůra
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte asi 20 pevných koulí.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
V kastrolu rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Maso přendejte na talíř a do kastrolu nasypte nadrobno pokrájenou cibuli. Orestujte ji dozlatova. Přimíchejte mouku a po minutě i protlak. Nechte asi minutu bublat a pak zalijte studeným vývarem. Přidejte koření i maso. Osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni, asi 15 minut. Koření z hotové omáčky vyberte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a podávejte s omáčkou a masem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

4
Tip: Do základu omáčky můžete přidat i hrst nasekaného čerstvého tymiánu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.