Masové koule II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 853

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 250
      g vepřové maso mleté
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      stroužek česnek rozetřený
    • majoránka
    • drcený kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 3
      ks žemle namočené v mléce - vymačkané
    • 3
      ks cibule střední, nakrájené nadrobno a osmažené na troše oleje
    • 3
      lžíce dlouhozrnná rýže uvařená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Tvoříme koule o průměru 6-7 cm.
2
Vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem. Podlijeme bílým vínem na každou kouli položíme plátek másla, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct.
3
Pečeme na 180 °C asi 60 min., po sejmutí alobalu dopékáme dozlatova.
4
Přílohou mohou být jak vařené brambory, tak bramborová kaše se smetanou a bylinkami nebo jakékoliv čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.