Masové kostky se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí maso
    • 60
      ml bílé víno
    • 1
      ks cibule
    • 700
      g čerstvé žampiony -malé
    • 230
      ml mléko
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • tymián -dle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • muškátový oříšek -dle chuti
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Telecí maso pokrájíme na 2 cm kousky. Do hrnce dáme lžíci oleje, pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, pak osmažíme i maso. Přidáme víno (nebo vodu, vývar), tymián, sůl a bobkový list, přivedeme k varu a dusíme asi 45 minut na mírném plameni téměř doměkka, občas promícháme a dle potřeby podlijeme.
2
Pak přidáme mléko (smetanu), očištěné žampiony, přepůlené nebo celé, pokud jsou malé a dusíme ještě 15 minut, občas zamícháme. Nakonec zahustíme moukou, rozmíchanou v malém množství vody, dochutíme citronovou šťávou, solí a muškátovým oříškem, necháme krátce provařit.
3
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
4
* Lze připravit i z vepřového, hovězího nebo drůbežího masa.

Komentáře k receptu

  • Simona Zvalová
    Simona Zvalová |

    3. 6. 2014 14:25

    Móc dobrá bašta a dělala jsem jí z kuřecích steheních řízků.Ty máme rádi nejvíc.

Další doporučené recepty: