Masové kostky s bedlovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g maso vepřové, drůbeží, králičí, hovězí, 350 -
    • 50
      g špek nebo slanina
    • 70
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 160
      g bedly jedlé spařené, cca
    • 1
      ks snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • jíška nebo hladká mouka s vodou, dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, ke které pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme ze všech stran, následně vsypeme nasekaný česnek a snítku tymiánu, promícháme, necháme rozvonět a přisypeme spařené pokrájené bedly. Promícháme, přilijeme vývar a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Omáčku zahustíme troškou jíšky osmažené z másla a hladké mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a vše necháme ještě krátce provařit, vyndáme vyvařenou snítku, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

RADA: Tipy, jak zahušťovat bez mouky

3
Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, noky...
Použité ingredience v tomto receptu: Bedly jedlé Česnek Cibule Jíška Maso Snítka tymiánu Špek Vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: