Masové kostky na thajském grillu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g maso Kostky (krůtí, kuřecí, vepřové)
    • 2
      ks cherry rajčátka
    • koření - thajský gril
    • 1
      sklenice kapary Ve vinném nálevu
    • 1
      balení šlehačka Nebo smetana
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve vlastní šťávě. Asi v polovině dušení přidáme nakrájená rajčata. Podle potřeby podléváme vodou tak, aby byl sos pěkně z cibule a pórku takový hustší. Před koncem dušení přidáme zbytek nakrájeného pórku a vlijeme celou skleničku kapar. Zamícháme, necháme prohřát, přidáme šlehačku a zase mícháme do zhoustnutí. Na závěr můžeme podle potřeby přisolit.
2
Podáváme s těstovinami, rýží nebo různě upravenými brambory.
3
//Thajský grill// - složení: sůl (max.50%), sladká paprika, chilli, mletý pepř a mletý badyán. Prodávají ve stánku na trhu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    2. 5. 2013 16:57

    Velmi dobré.