Caponata

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks lilek středně velký
    • 2
      ks řapíkatý celer (2 řapíky)
    • 10
      ks zelené olivy
    • 4
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata zralá
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 0,3
      hrnek olivový olej
    • bazalka na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • 1
      ks chilli papričky na dochucení (případně)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při smažení nenatahují tolik oleje. Lilky sceďte, osušte a osmažte ve větším množství olivového oleje.
2
Pokrájejte řapíky celeru, krátce je povařte ve slané vodě.
3
Olivy nechte vymáčet ve studené vodě.
4
Připravte si omáčku z cibule, rajčat a bazalky. (Nakrájenou cibuli osmažte na olivovém oleji, přidejte pokrájená rajčata, osolte, krátce poduste a vmíchejte nasekanou bazalku.)
5
Formu vymažte trochou oleje a promíchejte v ní kousky celeru s olivami a scezenými kapary. Přidejte omáčku, dochuťte octem a cukrem. Vložte plátky lilků a na velmi mírném plameni chvíli prohřívejte.
6
Caponatu nechte odležet a podávejte ji vlažnou, s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Šarlotte
    Šarlotte |

    8. 9. 2013 08:58

    Výborný a sytý.