• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
    Napište svůj komentář k receptu

    Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,25
        l voda
      • 1
        ks hera
      • 250
        g hladká mouka
      • 8
        ks vejce
    • Krém
      • 8
        dl mléko
      • 2
        ks vanilkový pudink
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 1
        ks máslo
      • 5
        lžíce cukr 4-5
      • hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodu svaříme s tukem, až se rozpustí. Vsypeme mouku, promícháme a dále mícháme ode dna, až se trochu odpaří voda a těsto se leskne a nelepí se. Necháme provhladnout (raději občas promícháme) a poté zašleháme 8 celých vajíček. Na plech vyložený papírem nebo jen trochu potřený obalem od tuku děláme lžičkou malé hromádky, případně zdobičkou malé pusinky.
    2
    Upečeme v silně vyhřáté troubě (prvních pět minut neotvíráme, pak zmírníme příkon tepla a dopékáme (uvnitř by měly být duté a vyschlé). Ještě vlažné rozkrojíme, po vystydnutí naplníme krémem. Já na povrchu pouze cukruji, ale dobrovolnosti se meze nekladou (čokoládová nebo rumová poleva). Necháme odležet do druhého dne, ale ne déle. Krém uvaříme podle receptu na Jednoduchý piškotový dort.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

    Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Bochánky z odpalovaného těsta

    Větrníky na plech - karamelové řezy

    Větrníky na plech - karamelové řezy

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Zita Matejkova Zita Matejkova
    • vlazy | 23. 6. 2016 13:45

      Ten recept může být dobrý i přes to, že autor asi jeho psaní nevěnoval příliš pozornost. Pokud někdo dokáže odhadnout teplotu pečení a najde si návod na krém tak z toho můžou být i krásné větrníčky tak jako na té fotce a také můžou i velmi dobře chutnat. Bohužel ne každý je v oblasti pečení dostatečně zkušený a znalý aby si dokázal domyslet to co někteří autoři receptů neuvedou nebo možná i záměrně tají.

    • Eva
      Eva | 23. 6. 2016 12:06

      Hlavně, že je u receptu krásná fotka a za vyzkoušení 1. To byl asi někdo vševědoucí nebo nevím, já bych taky ocenila postup u krému a teplotu pečení.

    • vlazy | 23. 6. 2016 11:13

      A postup přípravy krému je kde? Jsou zde uvedené pouze ingredience, ale postup žádný. Hledat ho při tolika receptech co tu jsou někde jinde není příliš dobré řešení. Také chybí teplota a čas pečení. Pod pojmem silně vyhřátá trouba si může každý představit něco jiného, 200, 250 nebo i 300°C. Předpokládám, že tento recept neprocházel kontrolou, jinak by asi nemohl být v takové podobě zveřejněný. :-( :-(

    • kykiryki | 4. 2. 2013 13:19

      Ano, během chvilky vám vznikne kompaktní hmota - není se čeho bát, jen dobře míchat.

    • berenika7 | 4. 2. 2013 12:06

      A když dělám to těsto, voda se poté již nevylévá? Mouka ji celou vsákne? :-\

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 4. 6. 2012 01:31

      Místo Hery používám máslo, vejce se musí zašlehávat postupně. ;-)

    • Zdeňka
      Zdeňka | 24. 3. 2008 20:09

      Milenko,moc mě mrzí,že jste musela péct znovu,ale tušila jsem to.Škoda,měla jste z nich takovou radost.Ale chybama se člověk učí a ty druhé byly určitě skvělé.Taky jsem včera pekla,ale tentokrát ne větrníčky,ale věnečky s pudinkovým krémem a šlehačkou.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 23. 3. 2008 20:38

      Anonymka....no skoda ze som si neprecitala Vasu radu skor....dnes rano som vybrala moje nadychane veterniky spred 4 dni a nasla som tam tvrde kamene.....nebudete verit, ale piekla som dnes rano o siedmej nove ...co uz....na druhy krat budem mudrejsia...naozaj skoda, ze som si vasu radu nevsimla skor....ale aj tak dakujem.

    • Anonym
      Anonym | 20. 3. 2008 15:56

      Paní Milenko,nevím,jestli jste udělala dobře,že jste upekla větrníčky tak brzy,nejlepší jsou totiž čerstvé,první,maximálně druhý den.Rychle totiž tvrdnou.Já je vždycky plním hned po upečení a vychladnutí a peču těsně před oslavou.Ale uvidíte sama,třeba se mýlím. Zdeňka

    • Di
      Di | 19. 3. 2008 16:05

      Škoda, paní Mileno, že nemohu přijít ochutnat.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 19. 3. 2008 14:12

      tak som ich vyskusala az dnes....a mozem povedat, ze veterniky sa mi upiekli excelentne...plnit ich budem az v sobotu. moja mamicka ked ich videla tak ma uznanlivo potlapkala po pleci...od nej ako byvalej profesionalnej cukrarky to chapem ako vyznamenanie a dakajume velmi pekne za recept a Di a Olge za cenne rady...a samozrejme aj vsetkych diskutujucich. plnit ich budem dvojakym kremom, ktore su uvedene tu na tychto strankach a polievat karamelovou polevou...

    • Olga
      Olga | 12. 2. 2008 17:20

      Aby venčeky alebo veterníky z odpalovaného cesta ostali duté a hodne vyskočili, musia sa piecť v horúcej rúre 200 - 220stupňov a prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, potom teplotu zmiernime asi na 170 - 180st. a dopekáme ešte10 - 15min.

    • Di
      Di | 12. 2. 2008 16:55

      Pokud těsto uvnitř není duté a je takové pórovité, ale suché, nic se neděje. Nastříkáte náplň a vrchní díl posadíte navrch jako čepičku. Vnitřek by však měl být suchý. Nedoporučuji také dělat těsto do zásoby, naopak. Upéci, vlažné rozkrojit a studené naplnit. Podávat až druhý den. Držím palce, ať se podaří, ale myslím, že vcelku není co zkazit, s tímto těstem se dělá moc dobře (nevymyslela jsem ho, vysílali ho před mnoha lety v Receptáři).

    • milena kubikova
      milena kubikova | 12. 2. 2008 15:54

      vdaka Di ..pokusim sa upiect veterniky na oslavy a chcem sa vyhnut problemom, ake mala Marti Vetcha

    • Di
      Di | 12. 2. 2008 15:44

      Mileno, myslím, že to chce malinko déle péci, jakoby dosušit. Zkuste vždy jeden rozkrojit a uvidíte. někdy se nepodaří,aby byly všechny uvnitř duté. Stupně bohužel nedokážu odhadnout, na mijí staré troubě nejsou naznačené.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 12. 2. 2008 14:54

      prosim cim to je ze veternicky neostanu vo vnutri dute???

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 26. 1. 2006 09:18

      Di- děkuji

    • Di
      Di | 25. 1. 2006 21:22

      Krém uvařte z uvedených surovin, ale začněte tím, že rozpustíte cukr (můžete ho trochu zvlhčit vodou) na karamel. Hnědý karamel zalejete částí mléka, rozvaříte a přidáte zbylé mléko rozmíchané s moukou a pudinkem. Zchladlou kaši prošleháte a smícháte s našlehaným máslem. Už nesladíte, cukr dáte do krému (raději více, než je uvedeno).

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 25. 1. 2006 16:50

      Prosím vás neměl by tu někdo recept na krém který je podobný tomu co je v kupovaných větrnících? Takový ten karamelový děkuji Jitka

    • Marti Vetcha
      Marti Vetcha | 23. 12. 2005 23:25

      Tak jsem je dneska udelala a jsou moc dobre, jenom se mi nezadarilo, aby byly uvnitr dute. Mohli byste mi rict, kde jsem udelala chybu. Taky mi prosim reknete ohledne te teploty, kolik to je zhruba stupnu. Dekuji.

    • Di
      Di | 20. 12. 2005 21:24

      Omlouvám se, chybička se vloudila, jde o Obyčejný piškotový dort. V každém případě uvařte kaši z mléka a pudinku (část mléka dejte svařit, poté vmíchejte zbylé mléko s pudinkem a moukou). Za občasného zamíchání nechte vychladit. Poté našlehejte s částí cukru (třeba ručním šlehačem nebo ve hnětači). Se zbylým cukrem utřete nebo ušlehejte změklé máslo. obojí opatrně smíchejte a ochuťte rumem nebo třeba kávovým extraktem. Hodně zdaru

    • Marti
      Marti | 20. 12. 2005 20:18

      Mam takovy maly dotaz, ohledne toho postupu na te krem. V odkazu na Jednoduchy piskotovy dort jsem zadny recept na krem nenasla. Chci je udelat na stedry den pro manzela a delam je poprve a tak prosim o radu ohledne toho kremu. Diky moc.

    • Maida
      Maida | 15. 7. 2005 21:06

      Hurá, hurá, hurá!!!Strašně jsem se je bála udělat, že to zvržu. Ale jsou naprosto skvělé!!! Díky, díky!

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 5. 2005 09:19

      A já bych ještě doplnila k postupu - vejce je nutno zašlehávat postupně jedno po druhé, jinak by to bylo k nezvládnutí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Odpalované
    Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Guláš s paprikami

    Guláš s paprikami

    Smetanová cibulačka

    Smetanová cibulačka

    Sněhové rohlíčky

    Sněhové rohlíčky

    Pizza těsto - rychlé a tenké

    Pizza těsto - rychlé a tenké

    Bůček trochu jinak

    Bůček trochu jinak

    Povidlové rohlíčky II

    Povidlové rohlíčky II

    Rychlá uzeninová polévka s rýží

    Rychlá uzeninová polévka s rýží

    Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

    Drobenkový koláč (řez, dort) s…

    Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

    Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

    Doporučujeme

    80 minut
    Karamelová kolečka bez lepku

    Karamelová kolečka bez lepku

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    74
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    64
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    56
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    52
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    49
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Blesk pro ženy Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    AHA.cz Šafářová kontra Vondráčková:  Opravdu to byla jen náhoda?

    Šafářová kontra Vondráčková: Opravdu to byla jen náhoda?

    Dáma.cz Barety a bucket klobouky jsou zase v módě. Vybrali jsme 40 těch nejvíc šik

    Barety a bucket klobouky jsou zase v módě. Vybrali jsme 40 těch nejvíc šik

    Dáma.cz Užíváte Ibalgin každý den? Nedělejte to, může to mít tyto závažné následky!

    Užíváte Ibalgin každý den? Nedělejte to, může to mít tyto závažné následky!

    Ženy.cz Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Maminka.cz Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z dítěte roste psychopat

    Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z dítěte roste psychopat

    Reflex.cz Podnikněte filmový eurotrip: Pusťte si 10 nejlepších evropských filmů poslední dekády

    Podnikněte filmový eurotrip: Pusťte si 10 nejlepších evropských filmů poslední dekády

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Další doporučené recepty:

    Obyčejný chléb se zrníčky
    Obyčejný chléb se zrníčky
    Ocet z růží
    Ocet z růží
    Octové těsto místo listového
    Octové těsto místo listového
    Ohavečské košíčky
    Ohavečské košíčky
    Ohnivé fazole se švestkami
    Ohnivé fazole se švestkami
    Ochucené housky
    Ochucené housky
    • Recepty.cz
    • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace