• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
    Napište svůj komentář k receptu

    Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,25
        l voda
      • 1
        ks hera
      • 250
        g hladká mouka
      • 8
        ks vejce
    • Krém
      • 8
        dl mléko
      • 2
        ks vanilkový pudink
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 1
        ks máslo
      • 5
        lžíce cukr 4-5
      • hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodu svaříme s tukem, až se rozpustí. Vsypeme mouku, promícháme a dále mícháme ode dna, až se trochu odpaří voda a těsto se leskne a nelepí se. Necháme provhladnout (raději občas promícháme) a poté zašleháme 8 celých vajíček. Na plech vyložený papírem nebo jen trochu potřený obalem od tuku děláme lžičkou malé hromádky, případně zdobičkou malé pusinky.
    2
    Upečeme v silně vyhřáté troubě (prvních pět minut neotvíráme, pak zmírníme příkon tepla a dopékáme (uvnitř by měly být duté a vyschlé). Ještě vlažné rozkrojíme, po vystydnutí naplníme krémem. Já na povrchu pouze cukruji, ale dobrovolnosti se meze nekladou (čokoládová nebo rumová poleva). Necháme odležet do druhého dne, ale ne déle. Krém uvaříme podle receptu na Jednoduchý piškotový dort.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šneky s vanilkovou náplní

    Šneky s vanilkovou náplní

    Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

    Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

    Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou

    Rebarborový kompot s vanilkovou…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • vlazy | 23. 6. 2016 13:45

      Ten recept může být dobrý i přes to, že autor asi jeho psaní nevěnoval příliš pozornost. Pokud někdo dokáže odhadnout teplotu pečení a najde si návod na krém tak z toho můžou být i krásné větrníčky tak jako na té fotce a také můžou i velmi dobře chutnat. Bohužel ne každý je v oblasti pečení dostatečně zkušený a znalý aby si dokázal domyslet to co někteří autoři receptů neuvedou nebo možná i záměrně tají.

    • Eva
      Eva | 23. 6. 2016 12:06

      Hlavně, že je u receptu krásná fotka a za vyzkoušení 1. To byl asi někdo vševědoucí nebo nevím, já bych taky ocenila postup u krému a teplotu pečení.

    • vlazy | 23. 6. 2016 11:13

      A postup přípravy krému je kde? Jsou zde uvedené pouze ingredience, ale postup žádný. Hledat ho při tolika receptech co tu jsou někde jinde není příliš dobré řešení. Také chybí teplota a čas pečení. Pod pojmem silně vyhřátá trouba si může každý představit něco jiného, 200, 250 nebo i 300°C. Předpokládám, že tento recept neprocházel kontrolou, jinak by asi nemohl být v takové podobě zveřejněný. :-( :-(

    • kykiryki | 4. 2. 2013 13:19

      Ano, během chvilky vám vznikne kompaktní hmota - není se čeho bát, jen dobře míchat.

    • berenika7 | 4. 2. 2013 12:06

      A když dělám to těsto, voda se poté již nevylévá? Mouka ji celou vsákne? :-\

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 4. 6. 2012 01:31

      Místo Hery používám máslo, vejce se musí zašlehávat postupně. ;-)

    • Zdeňka
      Zdeňka | 24. 3. 2008 20:09

      Milenko,moc mě mrzí,že jste musela péct znovu,ale tušila jsem to.Škoda,měla jste z nich takovou radost.Ale chybama se člověk učí a ty druhé byly určitě skvělé.Taky jsem včera pekla,ale tentokrát ne větrníčky,ale věnečky s pudinkovým krémem a šlehačkou.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 23. 3. 2008 20:38

      Anonymka....no skoda ze som si neprecitala Vasu radu skor....dnes rano som vybrala moje nadychane veterniky spred 4 dni a nasla som tam tvrde kamene.....nebudete verit, ale piekla som dnes rano o siedmej nove ...co uz....na druhy krat budem mudrejsia...naozaj skoda, ze som si vasu radu nevsimla skor....ale aj tak dakujem.

    • Anonym
      Anonym | 20. 3. 2008 15:56

      Paní Milenko,nevím,jestli jste udělala dobře,že jste upekla větrníčky tak brzy,nejlepší jsou totiž čerstvé,první,maximálně druhý den.Rychle totiž tvrdnou.Já je vždycky plním hned po upečení a vychladnutí a peču těsně před oslavou.Ale uvidíte sama,třeba se mýlím. Zdeňka

    • Di
      Di | 19. 3. 2008 16:05

      Škoda, paní Mileno, že nemohu přijít ochutnat.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 19. 3. 2008 14:12

      tak som ich vyskusala az dnes....a mozem povedat, ze veterniky sa mi upiekli excelentne...plnit ich budem az v sobotu. moja mamicka ked ich videla tak ma uznanlivo potlapkala po pleci...od nej ako byvalej profesionalnej cukrarky to chapem ako vyznamenanie a dakajume velmi pekne za recept a Di a Olge za cenne rady...a samozrejme aj vsetkych diskutujucich. plnit ich budem dvojakym kremom, ktore su uvedene tu na tychto strankach a polievat karamelovou polevou...

    • Olga
      Olga | 12. 2. 2008 17:20

      Aby venčeky alebo veterníky z odpalovaného cesta ostali duté a hodne vyskočili, musia sa piecť v horúcej rúre 200 - 220stupňov a prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, potom teplotu zmiernime asi na 170 - 180st. a dopekáme ešte10 - 15min.

    • Di
      Di | 12. 2. 2008 16:55

      Pokud těsto uvnitř není duté a je takové pórovité, ale suché, nic se neděje. Nastříkáte náplň a vrchní díl posadíte navrch jako čepičku. Vnitřek by však měl být suchý. Nedoporučuji také dělat těsto do zásoby, naopak. Upéci, vlažné rozkrojit a studené naplnit. Podávat až druhý den. Držím palce, ať se podaří, ale myslím, že vcelku není co zkazit, s tímto těstem se dělá moc dobře (nevymyslela jsem ho, vysílali ho před mnoha lety v Receptáři).

    • milena kubikova
      milena kubikova | 12. 2. 2008 15:54

      vdaka Di ..pokusim sa upiect veterniky na oslavy a chcem sa vyhnut problemom, ake mala Marti Vetcha

    • Di
      Di | 12. 2. 2008 15:44

      Mileno, myslím, že to chce malinko déle péci, jakoby dosušit. Zkuste vždy jeden rozkrojit a uvidíte. někdy se nepodaří,aby byly všechny uvnitř duté. Stupně bohužel nedokážu odhadnout, na mijí staré troubě nejsou naznačené.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 12. 2. 2008 14:54

      prosim cim to je ze veternicky neostanu vo vnutri dute???

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 26. 1. 2006 09:18

      Di- děkuji

    • Di
      Di | 25. 1. 2006 21:22

      Krém uvařte z uvedených surovin, ale začněte tím, že rozpustíte cukr (můžete ho trochu zvlhčit vodou) na karamel. Hnědý karamel zalejete částí mléka, rozvaříte a přidáte zbylé mléko rozmíchané s moukou a pudinkem. Zchladlou kaši prošleháte a smícháte s našlehaným máslem. Už nesladíte, cukr dáte do krému (raději více, než je uvedeno).

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 25. 1. 2006 16:50

      Prosím vás neměl by tu někdo recept na krém který je podobný tomu co je v kupovaných větrnících? Takový ten karamelový děkuji Jitka

    • Marti Vetcha
      Marti Vetcha | 23. 12. 2005 23:25

      Tak jsem je dneska udelala a jsou moc dobre, jenom se mi nezadarilo, aby byly uvnitr dute. Mohli byste mi rict, kde jsem udelala chybu. Taky mi prosim reknete ohledne te teploty, kolik to je zhruba stupnu. Dekuji.

    • Di
      Di | 20. 12. 2005 21:24

      Omlouvám se, chybička se vloudila, jde o Obyčejný piškotový dort. V každém případě uvařte kaši z mléka a pudinku (část mléka dejte svařit, poté vmíchejte zbylé mléko s pudinkem a moukou). Za občasného zamíchání nechte vychladit. Poté našlehejte s částí cukru (třeba ručním šlehačem nebo ve hnětači). Se zbylým cukrem utřete nebo ušlehejte změklé máslo. obojí opatrně smíchejte a ochuťte rumem nebo třeba kávovým extraktem. Hodně zdaru

    • Marti
      Marti | 20. 12. 2005 20:18

      Mam takovy maly dotaz, ohledne toho postupu na te krem. V odkazu na Jednoduchy piskotovy dort jsem zadny recept na krem nenasla. Chci je udelat na stedry den pro manzela a delam je poprve a tak prosim o radu ohledne toho kremu. Diky moc.

    • Maida
      Maida | 15. 7. 2005 21:06

      Hurá, hurá, hurá!!!Strašně jsem se je bála udělat, že to zvržu. Ale jsou naprosto skvělé!!! Díky, díky!

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 5. 2005 09:19

      A já bych ještě doplnila k postupu - vejce je nutno zašlehávat postupně jedno po druhé, jinak by to bylo k nezvládnutí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Odpalované
    Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lasagne s rajčaty

    Lasagne s rajčaty

    Óbr dort - číslice

    Óbr dort - číslice

    Scones

    Scones

    Zapečené toasty s česnekem a sýrem

    Zapečené toasty s česnekem a sýrem

    Lískové koláčky

    Lískové koláčky

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

    Těstoviny s kozím sýrem

    Těstoviny s kozím sýrem

    Cuketové placky II.

    Cuketové placky II.

    Zapečený lilek s tuňákem

    Zapečený lilek s tuňákem

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    25
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    24
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Ocet z růží
    Ocet z růží
    Octové těsto místo listového
    Octové těsto místo listového
    odlehčené skořicové lívance
    odlehčené skořicové lívance
    Ohavečské košíčky
    Ohavečské košíčky
    Ohnivé fazole se švestkami
    Ohnivé fazole se švestkami
    Ochucené housky
    Ochucené housky
    • Recepty.cz
    • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí