Chřest smažený v trojobalu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g chřest cca
    • sůl
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti
    • šunka
    • salám šunkový, polosuchý...
    • sýr tence nakrájený uzený, gouda...
    • česneková pasta
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a necháme okapat a zchladnout.
2
Chřest můžeme obalit už takto předvařený v mouce, vejcích a strouhance, ale můžeme ho také ještě před obalením ochutit různým kořením dle vlastní chuti nebo česnekovou pastou. U nás vede varianta se šunkou nebo se sýrem, kdy každou tyčinku chřestu obalíme do slabě na plátky pokrájené šunky nebo sýra. Sýr musí být předem vyndaný z lednice, aby změkl a byl poddajný a při obalování se nerozbaloval. Lepší jsou tučnější sýry.
3
Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, různými dipy s česnekem, zázvorem, bylinkami... nebo s tatarkou, okurkovým salátem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: