Chřest v tempuře smažený

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g chřest
    • sůl
    • 2
      lžíce kukuřičná mouka
    • 1,5
      lžíce hladká mouka
    • voda LEDOVÁ
    • olej na smažení
  • Dále do těstíčka dle chuti
    • kari
    • kurkuma
    • česnek sušený
    • chilli
    • paprika sladká, pálivá, uzená...
    • dochucovací směs koření dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a vychladnout.
2
Mouky smícháme nejlépe v hlubokém talíři se solí a s kořením dle vlastní chuti. Vody co nejvíce studené přilijeme asi tak 1,5 dl. Těstíčko vymícháme vidličkou, hustota by měla být asi jako na palačinky. S nějakým tím cuckem si nemusíme dělat hlavu, těstíčko nemusí být stoprocentně hladké. Tempura by měla být křupavá a zbytečné míchání navíc jí spíše uškodí.
3
Chřestové tyčinky namáčíme v tempuře a ihned vkládáme do rozpáleného oleje v nepřilnavé pánvi a osmažíme ze všech stran.
4
Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou, různými dipy, tatarkou...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: