Lokše (langoše)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      sklenice kefír
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny tyto suroviny smícháme dohromady. Pokud těsto bude řídké, přidáme mouku.
2
Připravíme si vál a z těsta si vyvalujeme placky a zvolna pečeme na rozehřátém oleji.
3
Já je dělávám k bramborám a k masu nebo je můžete jíst s máslem a rajčaty.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • yvetta
    yvetta |

    2. 7. 2016 10:32

    Toto su langose, lokse su zo zemiakoveho cesty, to by ste ako kucharky mali vediet!

  • alkantar
    alkantar |

    17. 6. 2016 12:24

    rychlý, snadný, moc dobrý!!!

  • aneta
    aneta |

    28. 10. 2015 10:13

    Pokud vím lokše jsou uplně něco jineho tohle jsou langoše můžou se dělat s droždím nebo ze sodou a lokše? Lokše podle toho jaké lokše myslíte jestli v takovém tvaru tak ty se dělají na paře s masem .... :D je hodně druhů lokší ale toto jsou langoše hah

  • Kvietok
    Kvietok |

    14. 10. 2015 20:51

    Tak dievcence musim vas upresnit ze lokše su jedine tie z kysleho mlieka a lebo kefiru tak ako tu Dala ta pani ten recept. A tie zo zemiakoveho cesta niesu lokše ale zemiakove placky. Vyrastala som na vychodnom slovensku a takto sa tu vari. I :-) :-[

  • Jindřich
    Jindřich |

    25. 7. 2014 07:28

    Tady je malá chybička,jedná se o " LOKŠE" nikoliv o "Langoše.To je úplně něco jiného.Pozor,, jiná receptůra a jiný pokrm. :-* =-O :-\

  • Pata
    Pata |

    22. 10. 2013 16:38

    no že jo taky jsi řikám co je to za recept

  • ela
    ela |

    1. 6. 2013 08:02

    Moje maminka pocházela z východního Slovenska a tyhle lokše nám dělávala poměrně často,měli jsme je moc rádi. Pokud se nemýlím, langoše jsou s droždím . 8-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    29. 5. 2013 11:55

    No a na Valašsku se říká "lokše" domácím nudlím ;-)

  • čučoriedka
    čučoriedka |

    28. 5. 2013 15:50

    Zbytočne sa hádate,langoše sú z kysnutého cesta a lokše zo zemiakového,viem to určite,lebo sú to slovenské jadlá,respektíve Ma´darské.

  • čučoriedka
    čučoriedka |

    28. 5. 2013 15:47

    Musím vás trošku poopraviť.Langoš a lokša nie je to isté.Langoš je z múky kvasníc mlieka a kyslej smotany.Ćiže je to kysnuté cesto.Lokša je z varených zemiakov v šupke a rozomletých,múky a vajca.Ćiže nie je to cesto kysnuté.Ale nič v zlom. :-)

  • danča
    danča |

    27. 11. 2012 09:14

    :-* jo romské logši to sou lokše mužou být z čeho koliv a taky se pečou na plotýnce jen tak :) <3

  • Lenča
    Lenča |

    27. 11. 2012 09:12

    Ne jsou to lokše!!! Langoše se dělaj inak jsou to lokše :-)

  • hadravovaa
    hadravovaa |

    26. 11. 2012 15:48

    podle obrázku i surovin to nejsou lokše ale lángoše to je sakra rozdíl lokše jsou z bramborového těsta a pečou se na plotýnce popřípadě na suché pánvi