Lokše s povidly

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: camm

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory
    • hrubá mouka
    • sůl
    • povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
2
Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky.
3
Pomažeme povidly a srolujeme.

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    16. 3. 2017 18:05

    Lokše dělám z hladké mouky zužitkuji tak i zbylou bramborovou kaši :-| <3

  • palda
    palda |

    29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • palda
    palda |

    29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • vlazy
    vlazy |

    7. 6. 2016 15:17

    Recept vypadá dobře a snadný, ale bylo by dobré to trochu upřesnit. Ty brambory by bylo dobré uvést podle váhy, protože ne každý brambor je stejně velký a také chybí množství mouky. :-(

  • Mirka
    Mirka |

    26. 11. 2012 17:13

    Je to moje nejoblíbenější jídlo a to nejen z dětství, ale i teď. Když jsem byla malá, tak jsme je dělali dvakrát do měsíce. Teď je dělám méně. Manžel je nemá rád a na sklokeramice a na pánvi to není ono. Doma jsme je dělali na el. sporáku na plotýnce nebo na kamnech. Doufám, že je naučím jíst syna až bude jíst tuhou stravu. ;-)

  • Monika T
    Monika T |

    16. 5. 2009 21:46

    Jedno z najobľúbenejších jedál z detských čias. U nás bola obľúbená aj verzia s roztopeným maslom a cukrom ak nebol slivkový lekvár. Ako ináč za 1 :)

  • Lenka
    Lenka |

    29. 12. 2007 18:33

    Tohle je opravdu vzpomínkové jídlo.Maminka dělávala , natrhala na kousky, spařila mlékem a posypala mákem.Přesně si to nepamatuji ale dobrota to byla to jo. Dávám za jedna.

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    29. 12. 2007 09:58

    Mohla bych je mit porad:) jsou uzasne.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 12. 2007 12:17

    U nás to nie je len spomienka na detstvo, je to jedno z najobľúbenejších jedál aj teraz:))) Vložila som recept pred časom pod názvom Sladké lokše. U nás sa im hovorí bandurčeniky.

  • Brigita Hurajová
    Brigita Hurajová |

    27. 12. 2007 01:25

    Spomienka na detstvo: pečené na platni sporáka a natierané husacím sádlom, posypané cukrom (pre deti). Mama nestihala niekedy piecť.

  • MartinV
    MartinV |

    25. 12. 2007 10:30

    Babička je pekla na litinovém plátu starého sporáku, v kuchyni vonělo dříví a kouř, krásná vzpomínka na dětství :-)

  • Dáša
    Dáša |

    19. 12. 2007 11:37

    opravdová pochoutka

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    18. 12. 2007 15:25

    teple jsou nejlepsi:)