• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Křehký rebarborový koláč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 600
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • 250
        g tuk Hera, apod.
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        lžíce kakao
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Náplň
      • 500
        g měkký tvaroh
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 4
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
      • 500
        g rebarbora
      • 1
        lžíce skořice mletá
      • cukr na posypání rebarbory

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
    2
    Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

    Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

    Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

    Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

    Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

    Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Estee Estee
    recepty73 recepty73
    Budru Budru
    • kocour.fous | 5. 5. 2014 13:43

      JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

    • Hope.rock | 2. 6. 2013 17:28

      Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

    • BindiDindi | 25. 5. 2013 23:45

      Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

    • Ababi
      Ababi | 19. 5. 2013 12:31

      Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

    • mony
      mony | 23. 5. 2012 11:24

      vystačí mi to na normální velký plech?

    • sarka rudlova | 1. 8. 2011 16:29

      Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

    • recepty73
      recepty73 | 29. 5. 2011 11:40

      ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

    • Estee
      Estee | 8. 5. 2011 20:31

      koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 6. 6. 2010 21:07

      už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 6. 6. 2010 20:40

      Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 19. 5. 2010 18:58

      Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 18. 5. 2010 10:20

      Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

    • Kristýna Novotná
      Kristýna Novotná | 15. 9. 2009 21:20

      Velmi dobré :)

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 11. 5. 2008 20:38

      Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

    • Andra
      Andra | 12. 2. 2007 13:10

      Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 2. 2007 13:06

      Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

    • kamča
      kamča | 12. 2. 2007 12:52

      díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

    • Jana Satinská
      Jana Satinská | 10. 10. 2006 18:41

      Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 10. 2006 07:35

      Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

    • kamča
      kamča | 5. 10. 2006 19:53

      buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

    • Jana z FM :o) Satinská
      Jana z FM :o) Satinská | 21. 8. 2006 09:23

      Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 14. 8. 2006 08:00

      Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sýrová pomazánka s česnekem

    Sýrová pomazánka s česnekem

    Salát z červené řepy

    Salát z červené řepy

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

    Pikantní masová směs na topinky -…

    Krůtí nudlová polévka

    Krůtí nudlová polévka

    Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

    Panenky v parmském kabátku s…

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Valentýnský řez

    Valentýnský řez

    Cuketová pomazánka

    Cuketová pomazánka

    Doporučujeme

    95 minut
    Čokoládové crinkles

    Čokoládové crinkles

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    82
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    78
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    67
    Marokánky
    Marokánky
    58
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    54
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Blesk pro ženy Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Život před 17. listopadem: Tohle nás nejvíc štvalo v komunismu. Souhlasíte?

    Život před 17. listopadem: Tohle nás nejvíc štvalo v komunismu. Souhlasíte?

    Dáma.cz Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Ženy.cz 15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    Maminka.cz Růstový spurt: Období nenasytného kojence vás potká několikrát

    Růstový spurt: Období nenasytného kojence vás potká několikrát

    Reflex.cz Univerzita v Brně odborně zkoumá porno. Jakou uhlíkovou stopu zanechává sex?

    Univerzita v Brně odborně zkoumá porno. Jakou uhlíkovou stopu zanechává sex?

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křemešové řezy
    Křemešové řezy
    Křenová majonéza
    Křenová majonéza
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace