Křehký rebarborový koláč

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g tuk Hera, apod.
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • cukr na posypání rebarbory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
2
Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kocour.fous
    kocour.fous |

    5. 5. 2014 13:43

    JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

  • Hope.rock
    Hope.rock |

    2. 6. 2013 17:28

    Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

  • BindiDindi
    BindiDindi |

    25. 5. 2013 23:45

    Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

  • Ababi
    Ababi |

    19. 5. 2013 12:31

    Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

  • mony
    mony |

    23. 5. 2012 11:24

    vystačí mi to na normální velký plech?

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    1. 8. 2011 16:29

    Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 5. 2011 11:40

    ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

  • Estee
    Estee |

    8. 5. 2011 20:31

    koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    6. 6. 2010 21:07

    už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    6. 6. 2010 20:40

    Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 5. 2010 18:58

    Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    18. 5. 2010 10:20

    Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    15. 9. 2009 21:20

    Velmi dobré :)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    11. 5. 2008 20:38

    Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

  • Andra
    Andra |

    12. 2. 2007 13:10

    Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    12. 2. 2007 13:06

    Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

  • kamča
    kamča |

    12. 2. 2007 12:52

    díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

  • Jana Satinská
    Jana Satinská |

    10. 10. 2006 18:41

    Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 10. 2006 07:35

    Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

  • kamča
    kamča |

    5. 10. 2006 19:53

    buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

  • Jana z FM :o) Satinská
    Jana z FM :o) Satinská |

    21. 8. 2006 09:23

    Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 8. 2006 08:00

    Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: