• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Křehký rebarborový koláč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 600
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • 250
        g tuk Hera, apod.
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        lžíce kakao
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Náplň
      • 500
        g měkký tvaroh
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 4
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
      • 500
        g rebarbora
      • 1
        lžíce skořice mletá
      • cukr na posypání rebarbory

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
    2
    Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rebarborový koláč

    Rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Jablko-rebarborový koláč

    Jablko-rebarborový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • kocour.fous | 5. 5. 2014 13:43

      JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

    • Hope.rock | 2. 6. 2013 17:28

      Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

    • BindiDindi | 25. 5. 2013 23:45

      Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

    • Ababi
      Ababi | 19. 5. 2013 12:31

      Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

    • mony
      mony | 23. 5. 2012 11:24

      vystačí mi to na normální velký plech?

    • sarka rudlova | 1. 8. 2011 16:29

      Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

    • recepty73
      recepty73 | 29. 5. 2011 11:40

      ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

    • Estee
      Estee | 8. 5. 2011 20:31

      koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 6. 6. 2010 21:07

      už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 6. 6. 2010 20:40

      Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 19. 5. 2010 18:58

      Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 18. 5. 2010 10:20

      Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

    • Kristýna Novotná
      Kristýna Novotná | 15. 9. 2009 21:20

      Velmi dobré :)

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 11. 5. 2008 20:38

      Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

    • Andra
      Andra | 12. 2. 2007 13:10

      Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 2. 2007 13:06

      Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

    • kamča
      kamča | 12. 2. 2007 12:52

      díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

    • Jana Satinská
      Jana Satinská | 10. 10. 2006 18:41

      Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 10. 2006 07:35

      Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

    • kamča
      kamča | 5. 10. 2006 19:53

      buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

    • Jana z FM :o) Satinská
      Jana z FM :o) Satinská | 21. 8. 2006 09:23

      Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 14. 8. 2006 08:00

      Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Játrová nádivka na pekáč

    Játrová nádivka na pekáč

    Vepřové v alobalu

    Vepřové v alobalu

    Kakaová buchta s polevou

    Kakaová buchta s polevou

    Kynutá cmunda

    Kynutá cmunda

    Bramborovo-mrkvová kaše

    Bramborovo-mrkvová kaše

    Ostrá barbecue marináda BBQ

    Ostrá barbecue marináda BBQ

    Kuřecí prsa s cuketou

    Kuřecí prsa s cuketou

    Rajská polévka se špeclemi

    Rajská polévka se špeclemi

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    65
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    54
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    47
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vytočená Kostková musela jednat: Právník v akci!

    Vytočená Kostková musela jednat: Právník v akci!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Génius i vrah: Legendární producent Phil Spector byl doktor Jekyll a pan Hyde populární hudby

    Génius i vrah: Legendární producent Phil Spector byl doktor Jekyll a pan Hyde populární hudby

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křemešové řezy
    Křemešové řezy
    Křenová majonéza
    Křenová majonéza
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí