• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Křehký rebarborový koláč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    Křehký rebarborový koláč
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 600
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • 250
        g tuk Hera, apod.
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        lžíce kakao
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Náplň
      • 500
        g měkký tvaroh
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 4
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
      • 500
        g rebarbora
      • 1
        lžíce skořice mletá
      • cukr na posypání rebarbory

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
    2
    Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rebarborový koláč

    Rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Jogurtovo-rebarborový koláč

    Jogurtovo-rebarborový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • kocour.fous | 5. 5. 2014 13:43

      JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

    • Hope.rock | 2. 6. 2013 17:28

      Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

    • BindiDindi | 25. 5. 2013 23:45

      Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

    • Ababi
      Ababi | 19. 5. 2013 12:31

      Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

    • mony
      mony | 23. 5. 2012 11:24

      vystačí mi to na normální velký plech?

    • sarka rudlova | 1. 8. 2011 16:29

      Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

    • recepty73
      recepty73 | 29. 5. 2011 11:40

      ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

    • Estee
      Estee | 8. 5. 2011 20:31

      koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 6. 6. 2010 21:07

      už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 6. 6. 2010 20:40

      Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 19. 5. 2010 18:58

      Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 18. 5. 2010 10:20

      Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

    • Kristýna Novotná
      Kristýna Novotná | 15. 9. 2009 21:20

      Velmi dobré :)

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 11. 5. 2008 20:38

      Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

    • Andra
      Andra | 12. 2. 2007 13:10

      Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 2. 2007 13:06

      Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

    • kamča
      kamča | 12. 2. 2007 12:52

      díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

    • Jana Satinská
      Jana Satinská | 10. 10. 2006 18:41

      Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 10. 2006 07:35

      Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

    • kamča
      kamča | 5. 10. 2006 19:53

      buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

    • Jana z FM :o) Satinská
      Jana z FM :o) Satinská | 21. 8. 2006 09:23

      Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 14. 8. 2006 08:00

      Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí salát

    Kuřecí salát

    Hlávkový míchaný salát s tuňákem

    Hlávkový míchaný salát s tuňákem

    Pórková polévka III.

    Pórková polévka III.

    Pečené plněné papriky

    Pečené plněné papriky

    Papriková pasta

    Papriková pasta

    Těstoviny s brokolicí raz dva

    Těstoviny s brokolicí raz dva

    Rukolová polévka

    Rukolová polévka

    Hrníčková ovocná roláda

    Hrníčková ovocná roláda

    Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

    Bramborovo-žampionová polévka se…

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    31
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    31
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Hrachová kaše
    Hrachová kaše

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Marek Stoniš: Vaše krize, naše štěstí aneb Když nám stát (ne)pomáhá

    Marek Stoniš: Vaše krize, naše štěstí aneb Když nám stát (ne)pomáhá

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s ovocem
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
    Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký ořechový dort (řez)
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
    Křemešové řezy
    Křemešové řezy
    Křenová majonéza
    Křenová majonéza
    • Recepty.cz
    • Křehký rebarborový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí