Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: K. Radka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 500
      g vepřové kotlety (možno nahradit např. krkovičkou)
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • vepřové sádlo (na smažení)
  • Omáčka
    • 1
      ks hermelín (může být i ochucený)
    • 1
      ks smetana
    • česnek
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těstoviny
    • 1
      balení těstoviny
    • 200
      g špenát (cca 1/2 balení)
    • 1
      lžička máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby mělo pokojovou teplotu), poté prudce osmažíme z obou stran.
2
Na omáčku si připravíme menší nepřilnavý rendlík. Rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme česnek. Přidáme nadrobno nakrájený sýr a podlijeme asi naběračkou vody. Po rozpuštění sýr pravděpodobně udělá nevzhlednou hroudu, ale ta se rozmíchá po přidání trošky vody s rozmíchanou lžičkou mouky na zahuštění. Omáčku doředíme na požadovanou konzistenci smetanou (já dala asi 3/4 balení) a dochutíme solí a pepřem.
3
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké (při míchání by se rozpadaly).
4
Špenát (já použila mražený porcovaný z Billy - není tolik rozemletý) podlijeme, krátce povaříme a přidáme kousek másla a sůl. Nakonec ho smícháme s těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.