Kachna s fíkovým zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 200
      g celer
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
  • Na zelí:
    • 100
      ml červené víno
    • 200
      ml jablečný džus
    • rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kg červené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 8
      ks fíky
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      ks skořice
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk. Cibuli, mrkve, celer a pórek nakrájejte a rozložte na plech. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Kachnu průběžně přelévejte a občas otočte, pečte doměkka (asi 2 hodiny). Nakrouhejte zelí. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte zelí a 10 minut poduste. Podlijte vínem a džusem, přidejte bobkový list, balzamiko a skořici. Duste asi 25 minut, podle potřeby podlijte. Fíky nakrájejte na měsíčky, smíchejte je s medem a vmiste do zelí. Osolte, opepřete. Vyjměte bobkový list a skořici a udržujte v teple. Zeleninu rozmixujte a ještě dohladka propasírujte. Z výpeku sesbírejte tuk, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vmíchejte propasírovanou zeleinu. Kachnu podávejte se zelím a omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: