• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rychlá kávová zrna
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychlá kávová zrna

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychlá kávová zrna
    Rychlá kávová zrna
    Rychlá kávová zrna
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g kávové oplatky
      • 80
        g ořechy
      • 2
        lžíce moučkový cukr
      • 2
        lžíce hnědý rum 1-2
      • 2
        lžíce káva
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
    2
    Z hmoty tvarujeme oválky, uprostřed naznačíme nožem rýhu, abychom získali vzhled kávového zrnka a potřeme čokoládovou polevou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kávová cihla

    Kávová cihla

    Bábovka kávová

    Bábovka kávová

    Kávová poleva

    Kávová poleva

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • katuusss | 17. 12. 2017 16:24

      Chystám se letos vyzkoušet. Jak velká se Vám, prosím, dařila ta zrna, aby se dobře tvarovala?

    • Petra
      Petra | 17. 12. 2012 11:33

      Udělala jsem si silnou rozpustnou kávu a 2 lžíce (pozděj ještě jednu, protože vylo těsto dost suché) jsem obětovala do těsta ...

    • Katka
      Katka | 11. 12. 2012 09:14

      Jakou davate kavu? Turka nebo rozpustnou?? Urcite je vyzkousim, dekuji

    • milucka | 17. 12. 2011 04:43

      Dobry napad! Zkusim to taky :-)

    • šárka hrubá | 14. 12. 2011 08:03

      Je to vynikající,dala jsem to do papírových košíčků,zalila čok.polevou a mnam,jsem totiž líná něco tvarovat

    • milucka | 13. 12. 2011 15:19

      Delala jsem je minuly rok poprve. Je to rychly, jednduchy a hlavne vyborny recept. Uz se na ne zase chystam a urcite budu delat ze dvou davek.

    • šárka hrubá | 1. 12. 2011 02:21

      určitě vyzkouším :-)

    • Martina
      Martina | 22. 12. 2010 11:04

      Děkuji, jsem ráda že chutná :-) Dokonalé je nemám zdaleka... A je jasné, že vše nechutná každému- každý má to své NEJ cukroví... Hezké a pohodové svátky přeji :-)

    • knoma
      knoma | 20. 12. 2010 17:01

      Každý rok mám ve zvyku vyzkoušet 2-3 nové recepty na vánoční cukroví. Některé se musí opakovat příští rok, jiné se zavrhnou. Kávová zrna sice nebudou mými oblíbenými, ale jsou tací, kteří se hned ptali na recept. Vzali jsme na ně kávenky arabica, aby byly opravdu kávové, což teda jsou pořádně, ale možná vhodnější by byly obyčejné. Každopádně je zařadím do svého repertoáru a vyzkouším znova příští rok. Přikládám fotografii, sice nejsou tak dokonalé jako autorčiny, ale další obrázek snad nebude na škodu. Diky za recept.

    • Fanfan | 19. 12. 2010 13:53

      Včera když jsem ochutnávala hotovou směs při tvorbě zrn, říkala jsem si, že špatné to není, ale druhá dávka mi asi nehrozí. Dnes jsem ráno vytáhla jeden kousek z lednice, abych ochutnala, jak se rozležely a už měním názor, zítra koupím další kávenky a přidělávám, je to rychlé a vynikající. :-)

    • Eliška Hrabalová
      Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:21

      A prosím vás, nedivte se, že píšu až teď. Nebyl čas. :)

    • Eliška Hrabalová
      Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:20

      Pořád jsem musela zrna přidělávat, protože mi na ně tajně všichni chodili. Tento recept si zaslouží velkou 1.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 20. 12. 2009 20:46

      Asi v Kávenkách začali šetřit tukem , když je ta krize :-))) Jsem ráda , že chutná , a že jste si poradily i beze mě :-) Přeji hezké svátky :-)

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 20. 12. 2009 18:23

      Já jsem letos měla těsto taky sušší jako venyss,přitom jsem dělala úplně stejně jako loni.Přidala jsem trochu kávy a bylo to.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 20. 12. 2009 10:50

      Tak beru zpět, stačí přidat "tekutinu" a pak je to těsto "vlhčí" a dobře tvarovatelné. Jednička je zasloužená. Je to mňam, mňam!!!

    • venyss venyss
      venyss venyss | 20. 12. 2009 09:18

      Dělala jsem loni, moc nám chutnali, takže zpožděně dávám za 1. Jen bych chtěla poprosit,jestli by mi někdo poradil, jak vytvarovat. Moc mi to nešlo,tak ke konci jsem to vzdala a dělala místo tvaru kávových zrn jen takové obdélníčky...:O.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 19. 12. 2008 20:13

      Protože je to trošku drobivější,tak jsem spíše dělala obdélníky,než-li oválky,pak když jsem chtěla udělat tu rýhu nožem,tak se to drobilo a to jsem ještě přidávala kávu,můžete mi říci,čím to bylo? Jinak je to dobré,ale ohodnotím,až budou ještě "dočokoládověné"...

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 15. 12. 2008 18:33

      Výborné,rychlé a moc pěkně to vypadá.Už jsem musela přidělat druhou dávku.Akorát s tou mašlovačkou jsem zrna neměla moc hezká,tak jsem je jednoduše hodila do čokolády a nechala okapat.Dokonalá kávová zrna,Marti,díky.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 10. 12. 2008 17:14

      Zdeni , Ivi - Používám čokoládu na vaření se 100% tukem a mašlovačkou je potřu rozpuštěnou polevou a nechám ztuhnout . Nedovedu si představit , jak bych je při máčení udržela v prstech . . . Jsem ráda , že chutná , děkuji :-)

    • Iva- Ma
      Iva- Ma | 10. 12. 2008 16:07

      Martino,zkusila jsem zrnka a jsou prima,trochu horší bylo to máčení v čokoládce,myslím jako popiplané lžičky i prsty,ale na mřížce okapalo a dobré.Hned jsem si taky dala do svých receptů.Hodnotím 1,je to fakt jak bonbony.

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 9. 12. 2008 13:48

      Marti,čím potíráte tu čokoládu?Letím do vsi pro kávěnky a rum a jdu na to:-)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:30

      Katko , je tím myšlena silná uvařená káva :-)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:16

      Zorko , také děkuji a Vám též krásné svátky :-)

    • Katka Němcová
      Katka Němcová | 7. 12. 2008 19:14

      2 lžíce silné kávy - je tím myšlena uvařená káva, nebo pouze sypká směs?

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 24. 11. 2008 11:35

      Martinka, ďakujem, na 99 % vyskúšam. Pekné Vianoce.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:35

      Zorko , oříšky mohou být jakékoliv , které máte ráda :-)

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 16. 11. 2008 17:09

      Prosím, aké oriešky, môžu byť vlašské? Chcem vyskúšať, lebo kávenky i čokoládu milujem. Ďakujem.

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 31. 1. 2008 15:50

      Skvělé... u nás to nazvali "bonbony" :-)

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:33

      Opraveno.

    • Lucka
      Lucka | 18. 12. 2007 08:16

      ahojky,včera sem se do toho pustila a výsledek?VÝBORNÝ - myslím,že budu muset ještě přidělávat:-)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 15. 12. 2007 23:35

      Prosím Kuchařku o upravení receptu , zapomněla jsem ještě na dvě lžíce silné kávy . Děkuji M*

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:03

      Ano , Mirko , máte pravdu :-)) Hospodyňko , kupuji od firmy Sedita - Kávenky Maxi ( dělají i menší balení ) , koupím dvoje - jedno balení má 110 g + jedno malé a máte to přesně :-))

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 12. 12. 2007 13:02

      Hospodyňko, napadly mě jedině oplatky zvané "kávěnky" jsou to takové dva řezy, nevím jakou mají gramáž, musí jich být asi více kusů

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 12. 12. 2007 11:39

      Martino a jaké kupujete kávové oplatky? Žádné si teď nedokážu vybavit...

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 12. 12. 2007 08:53

      Ahojky Luci , kdyby se hmota nechtěla spojit , přidej trošku kávy nebo rumu - nebo obojího :-)), taky jsem musela malinko přidat . Ať se daří a chutná :-)

    • lucka
      lucka | 12. 12. 2007 07:36

      ahojky,tento recept je velice lákavý,určitě zítra vyzkouším a snad i uspěju:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Vánoce Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hnědý rum Káva Kávové oplatky Moučkový cukr Ořechy
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychle naložené okurky

    Rychle naložené okurky

    Bůček trochu jinak

    Bůček trochu jinak

    Beránek  hrnkový

    Beránek hrnkový

    Tvarohový koláč líné ženy

    Tvarohový koláč líné ženy

    Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

    Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

    Domácí langoše

    Domácí langoše

    chili-medové paličky

    chili-medové paličky

    Risotto s medvědím česnekem

    Risotto s medvědím česnekem

    Špagety s cuketou a olivami

    Špagety s cuketou a olivami

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    46
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    37
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    29
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Rychlá kachna z kuřete
    Rychlá kachna z kuřete
    Rychlá kakaová poleva
    Rychlá kakaová poleva
    Rychlá kapustová polévka
    Rychlá kapustová polévka
    Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
    Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
    Rychlá koprovka bez jíšky
    Rychlá koprovka bez jíšky
    Rychlá kuřecí roláda z řízků
    Rychlá kuřecí roláda z řízků
    • Recepty.cz
    • Rychlá kávová zrna
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí