Dvoubarevné margot řezy - píchané

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g máslo nebo Hera - změklé
    • 180
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 8
      lžíce mléko
  • Dále
    • 4
      lžíce strouhaný kokos vrchovaté
    • 50
      g margotka - nastrouhaná
    • 1
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce mléko asi
  • Poleva
    • 80
      g máslo - rozpustit
    • 80
      g moučkový cukr
    • 30
      g kakao
    • 2,5
      lžíce hnědý rum nebo vroucí voda, cca
  • Dohotovení
    • strouhaný kokos
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme kakao, kokos, nastrouhanou Margotku a trochu mléka na zředění těsta.
2
Světlé těsto rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného plechu. Tmavé těsto nandáme po hromádkách na světlé těsto. Bude se nám tak lépe roztírat na světlém těstě. Těsta je na plechu poměrně málo, ale pečením nabyde.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 25-30 minut, než se nám těsto začně odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí.
4
Do horkého koláče uděláme špejlí nebo vidličkou dírky, aby nám poleva zatekla i do koláče.
5
Poleva: V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum (vodu) a dobře rozmícháme. Tekutinu přidáváme postupně, dle hustoty polevy. Musí být středně hustá, aby mohla zatéct i do koláče.
6
Polevou politý koláč posypeme kokosem a necháme vychladnout. Pak nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Krýslová
    Krýslová |

    14. 11. 2016 18:48

    Velmi jedlá buchtička :-* děkuji za recept.

  • Zuzka
    Zuzka |

    28. 1. 2016 14:29

    Na to jak bylo těsto docela hodně husté je koláč jemný a nadýchaný. Děkuji za pěkný recept do sbírky.

  • Kamila
    Kamila |

    20. 10. 2015 07:32

    Výborný koláč, děkuji za recept.

  • Týna
    Týna |

    17. 1. 2015 08:14

    Měla jsem obavy z těsta, jako paní Bednárová, ale v troubě se buchta hezky nafoukla. Pěkně voní a je dobrá a vypadá taky moc hezky. A polevu budu ddělat i na perník, nemá totiž chybu. ;) Doporučuji :-) )

  • Veronika
    Veronika |

    14. 8. 2014 09:27

    Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali, ta oleva je super :-*

  • Bednářová
    Bednářová |

    7. 3. 2014 22:07

    Koláč je skvělý a už je ho jen púlka, protože jsme se do něj pustili ještě za tepla, ale když jsem roztírala druhé těsto, byla jsem dost nervózní. Nakonec pěkně vyskočil a i poleva je skvělá. :-P