Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml kefír
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      ml olej
    • 80
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička jedlá soda rovná
    • 1
      lžíce kakao
  • Dále dle chuti:
    • citronová kůra
    • pomerančová kůra
    • strouhaný kokos
    • mleté vlašské ořechy
    • citronová poleva
    • čokoládová poleva
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce v míse smícháme s cukry, olejem a kefírem. Pak přisypeme hladkou i polohrubou mouku se sodou a vše dobře promícháme. Dle chuti můžeme (ale nemusíme) do těsta přimíchat cca dvě lžíce kokosu nebo ořechů, případně těsto ochutit trochou čerstvě nastrouhané kůry. Do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté formy (22 cm) nalijeme větší polovinu těsta. Druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po zchladnutí pokrájíme, pocukrujeme a podáváme například jako rychlou snídani nebo svačinu. Korpus je jemný, vláčný a jednoduchý.
2
Pokud chceme, můžeme přelít čokoládovou polevou a dle chuti posypat ořechy či kokosem.
3
Stejně tak upečeme i bábovku, jen množství ingrediencí navýšíme o jednou tolik.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: