Šlehačková bábovka hrníčková

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarkoo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme do hladka. Do menší části těsta vmícháme kakao. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymazané bábovkové formy, na to rozprostřeme tmavé těsto a nakonec zase světlé těsto. Vidličkou krouživými pohyby ode dna formy vytvoříme mramorování po celém obvodu bábovky. pečeme na 180°C cca 40 minut, dokud po napíchnutí špejlí nezůstane na špejli žádné těsto. Po upečení hned vyklopíme bábovku na mřížku a necháme vychladnout.
2
Hrnečky používám o velikosti cca 300 ml.

Komentáře k receptu

  • Vendy
    Vendy |

    17. 2. 2017 12:41

    Musím se autorky zastat, její recept je výborný a přehledný. Bábovku raz dva jsem sice nezkoušela, ale přehlednost a míry se nedají s touto bábovkou srovnat. Mrzí mě,že jsou tu zbytečné dohady.

  • Klára
    Klára |

    23. 11. 2016 19:24

    http://www.recepty.cz/recept/babovka-raz-dva-by-albert-19715 vlastně popravdě je to akorát dvojnásobné množství s poloviční dávkou cukru a kakaa (to si tak jako tak každý upravuje dle gusta) :-\

  • jarkoo
    jarkoo |

    24. 2. 2015 12:44

    Na recept bábovka raz dva jsem se podívala, ale je to teda úplně jiný recept a i výsledek musí být úplně jiný, to nejsou drobné odchylky. To už fakt přeháníte.

  • Peťa
    Peťa |

    24. 2. 2015 12:30

    Super bábovka. Pekla jsem prvně bábovku a tato se mi moc povedla. Kakao jsem nedávala, ale vůbec to nevadilo.

  • Zdena
    Zdena |

    23. 2. 2015 18:53

    Bábovka raz dva je s drobnými odchylkami, ale na to vy bohužel nedbáte.

  • jarkoo
    jarkoo |

    28. 1. 2015 16:46

    Dívala jsem se a našla jsem teda úplně jiný hrníčkový recept na šlehačkovou bábovku, než tento můj osvědčený, který jsem sem vložila. :-)

  • Zdena
    Zdena |

    27. 1. 2015 19:23

    Šlehačková bábovka odměřovaná na hrnky je zde vložená už delší dobu.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: