Vepřové maso s paprikou a rajčaty

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 3
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 350
      g rajčata
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks feferonka -červená
    • 1
      dl olivový olej
    • 3
      dl pivo
    • sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • kmín
    • oregáno
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a feferonku rozkrojíme a odstraníme semínka. Papriku nakrájíme na kostičky, feferonku nadrobno.
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky masa osmahneme ze všech stran. Posolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata a papriku, pepř a pivo. Okořeníme bobkovým listem, kmínem a orgánem.
3
V uzavřeném hrnci dusíme asi 1 hodinu. Nasekáme petrželku a vmícháme ji do omáčky. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu

  • kuris
    kuris |

    7. 8. 2018 20:03

    :P :) Pivo doporučuju použít kvalitní, spíše sladové, než chmelové (míň hořké) a dát ho tam jenom trošku, nebo třeba i vůbec. Dusit to stačí jen 40 minut. Ale dělal jsem to z 400 g masa, tak to může být i tím. Pepř jsem nedával vůbec a maso jsem měl naložené v extra panenském olivovém oleji a kmínu a trošce soli 4 hodiny předem a byla to vepřová pečeně. A maximální spokojenost :-) :P :-)

  • pavlina martinez
    pavlina martinez |

    2. 6. 2016 21:18

    recept jsem zkousela, neni to spatne, ale priste bych ubrala toho olivoveho oleje. Mela jsem to moc mastne. jinak dobry.

Další doporučené recepty: