Vepřové maso s cuketou a rajčaty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce kari
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajče
    • 700
      g cuketa
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 120
      ml smetana nebo bílý jogurt
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného míchání opékáme 5 minut. Do směsi přidáme na kostky nakrájenou cuketu a rajčata a dusíme do poloměkka. V misce smícháme smetanu s moukou. Směs z pánvičky přendáme do zapékací misky a smícháme s připravenou smetanou. V troubě upečeme do měkka. Podáváme s dušenou rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Víla Elvíra
    Víla Elvíra |

    1. 11. 2015 14:19

    Dnes jsem zkusila a oběd byl vynikající. Přidávám do kuchařky a určitě budu dělat znovu. Rajčata dám příště alespoň dvě, ale jinak jsem se držela přesně receptu.

  • lenka
    lenka |

    23. 2. 2014 16:23

    dnes som vyskusala a musim povedat ze sa to celkom podarilo..trosku som to asi rozvarila..ale nakoniec aj manzelovi, ktory je kuchar, chutilo ;-) takze odporucam :-)

  • Jitka
    Jitka |

    30. 6. 2013 17:02

    Recept vpohodě. Jen nesnášíme kari a tak jsem použila čínu.

  • Katyyr
    Katyyr |

    25. 7. 2012 15:44

    Výborny!!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    20. 1. 2012 15:53

    Vyzkoušela jsem podle receptu zapéct, neviděla jsem v tom problém. Bylo to opravdu moc dobré, volila jsem dietnější variantu s bílým jogurtem, který tomu dal trochu kyselejší a osvěžující nádech. Lahůdka.

  • Helena Koňaříková
    Helena Koňaříková |

    20. 9. 2007 12:03

    Já myslím, že by to šlo. Už tady bylo psané, že výsledek je stejný.......

  • HAnny
    HAnny |

    20. 9. 2006 16:24

    Zkusila jsem a je to dobré.Mě tam ta mouka ani nevadila, ale jasně-jde to i bez ní.

  • Tammy
    Tammy |

    6. 9. 2006 20:05

    Je to moc dobré, zapékat se nemusí. Opravdu stačí zalít smetanou i bez mouky. Výsledek je stejný.

  • INka
    INka |

    25. 8. 2006 13:01

    Jasně, v kuchyni to chce nebát se...

  • DEHA
    DEHA |

    21. 8. 2006 14:33

    AŽ PO TO ZAPÉKÁNÍ SE MI TO LÍBÍ. NEŠLO BY SMĚS NA PANVIČCE ZALÍT SMETANOU S TROŠKOU MOUKY-NEBO I BEZ MOUKY-A PROVAŘIT?