Vepřové maso s celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřové maso kýta, plec, kotleta...
    • 160
      g celer cca
    • 30
      g uzený špek nebo sádlo či olej
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • snítka tymiánu
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
2
Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou si vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
3
Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: