Vepřové maso s petrželí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová plec nebo kýta, karé...
    • 160
      g kořen petržele
    • 30
      g uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý
    • sůl
    • snítka tymiánu
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa, ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek. Maso pak zalijeme vývarem (jen nad maso) a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
2
Pak k masu přisypeme na kostičky nebo slabé hranolky pokrájenou očištěnou petržel a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
3
Podáváme s gnocchi, knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: