Chlebíček s petrželí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      ks vejce
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 50
      g cukr krystal
    • 200
      g kořen petržele oloupané
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 150
      g mleté mandle
    • 150
      g datle bez pecek
    • 150
      g špaldová mouka jemně mletá
    • olej na vymazání
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžíce citronová tráva
  • Poleva
    • 15
      g máslo
    • 20
      g pistácie nasekané
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
3
Datle nakrájejte na kousky. V kastrůlku je zalijte 125 ml vody a na mírném ohni vařte, až se do nich vsákne voda, asi 3 minuty.
4
Nechte vychladnout. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Prosátou mouku smíchejte se sodou a mandlemi, pak vmíchejte do vaječné pěny.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

5
Přidejte petržel a datle, nakonec vmíchejte olej. Těsto uhlaďte ve formě a pečte při 180 °C asi 50 minut (nejlépe na program horký vzduch).
6
Po upečení nechte krátce chladnout, vyklopte a nechte důkladně vychladnout. Na horké pánvi zkaramelizujte cukr. Vmíchejte do něj máslo a polevou přelijte chlebíček. Posypte pistáciemi.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: