Chleba od Hadičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sizej

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek žitná chlebová mouka
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička sušené droždí
    • 1
      hrst slunečnicová semínka
    • 1
      hrst dýňová semínka
    • 1
      hrst sezamová semínka
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      hrnek studená voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.
2
Potom promíchat vařečkou, znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
3
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - např. nerezovým - průměr asi 21-23 cm.
4
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230°C péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220°C a nechat péct ještě 20 minut.
5
Vyklopit na mřížku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.