Hrníčkový chleba

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Makyš

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl
    • 1,5
      hrnek vlažná voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin kynout.
2
Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 30 minut a ještě 15 minut bez pokličky.
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    1. 12. 2015 13:38

    Za me jen hrnek vody, opakovane se testo lepi a je ridke, dalsi pokusy uz jen s jednim hrnkem a nemusim dosypavat mouku a testo je perfektni, kynout nechavam pres noc, rano pecu;)

  • gang5
    gang5 |

    12. 4. 2015 10:31

    výborný doporučuju !!!!

  • gang5
    gang5 |

    12. 4. 2015 10:31

    výborný doporučuju !!!!

  • gang5
    gang5 |

    12. 4. 2015 10:31

    výborný doporučuju !!!!

  • bára
    bára |

    7. 7. 2014 18:17

    8-12 hodin kynout ??????? to jako vážně ????

  • Klára
    Klára |

    29. 5. 2014 20:06

    Chleba je vynikající, jen jsem při vypracovávání těsta musela přisypat dost mouky oproti receptu. Nevím proč, pořád se mi zdálo řídké. Výsledný chléb byl měkoučký, takže to ničemu neuškodilo :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: