• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzská bageta - hrníčkový recept

    autor: Markéta S.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 42
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 3
        lžička sušené droždí
      • 3
        hrnek hladká mouka
      • 1
        hrnek voda
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžíce olivový olej
      • 1
        špetka cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
    2
    Z tohoto množství uděláme 2 bagety.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

    Pečená francouzská bageta plněná…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jujájo | 17. 2. 2019 19:47

      Povedly se :) Dala jsem půlku hladké mouky a půlku hl. Mouky špladové (chlebova z Lidlu). Sice jsem nevěděla poměr lžičky a hrnky, ani jak řídké/tuhé těsto má být. Vyšly 2 hezké baterky chlebove chuti (Ale to asi je tou moukou). Příště přidám i semínka :P

    • Martina
      Martina | 28. 10. 2016 19:39

      Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

    • Martina
      Martina | 28. 10. 2016 19:39

      Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

    • milans13
      milans13 | 28. 8. 2014 20:04

      Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

    • nuteverka | 9. 6. 2013 11:50

      na druhy plech

    • Gábina H
      Gábina H | 30. 9. 2008 08:32

      Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 29. 9. 2008 21:04

      funguje, 1

    • Vlaďka Dary
      Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 12:55

      Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

    • Marketa F.
      Marketa F. | 1. 2. 2008 00:06

      Pani Vladko, dekuji za typ, zkusila jsem dnes udelat s jednim hrnkem celozrnne mouky misto bile a chutnalo mi vic nez z bile! Priste zkusim prihodit par slunecnicovych seminek, mela jsem je pripravene uz tentokrat, jenze jsem na ne v zapalu vareni a peceni zapomnela.

    • Vlaďka Dary
      Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 20:17

      Zkusila jsem a bagety vypadají i chutnají dobře.Jeden hrnek bílé mouky jsem ale nahradila pšeničnou celozrnnou a přidala jsem trochu pšenič.klíčků,aby to bylo 'zdravější'.Těsto bylo pěkné,nelepivé.Dávám za 1:)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněný hermelín

    Plněný hermelín

    Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

    Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

    Placky z kysaného zelí

    Placky z kysaného zelí

    Segedínský guláš maďarské babičky

    Segedínský guláš maďarské babičky

    Vejce na maďarský způsob

    Vejce na maďarský způsob

    Fazolková polévka

    Fazolková polévka

    Vařená čokoládová poleva

    Vařená čokoládová poleva

    Rychlé chuťovky nejen ke kávě

    Rychlé chuťovky nejen ke kávě

    Gratinované brambory III

    Gratinované brambory III

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    59
    Zelňačka s mletým masem
    Zelňačka s mletým masem
    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    24
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    Vzestup anticovidových stran: Pandemie koronaviru se stává „palivem“ populistických stran

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Fracouzská kaše
    Fracouzská kaše
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bramboračka
    Francouzská bramboračka
    Francouzská cibulačka bez vína
    Francouzská cibulačka bez vína
    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
    • Recepty.cz
    • Francouzská bageta - hrníčkový recept
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí