• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzská bageta - hrníčkový recept

    autor: Markéta S.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 46
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    Francouzská bageta - hrníčkový recept
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 3
        lžička sušené droždí
      • 3
        hrnek hladká mouka
      • 1
        hrnek voda
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžíce olivový olej
      • 1
        špetka cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
    2
    Z tohoto množství uděláme 2 bagety.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Francouzská bageta

    Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

    Pečená francouzská bageta plněná…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jujájo | 17. 2. 2019 19:47

      Povedly se :) Dala jsem půlku hladké mouky a půlku hl. Mouky špladové (chlebova z Lidlu). Sice jsem nevěděla poměr lžičky a hrnky, ani jak řídké/tuhé těsto má být. Vyšly 2 hezké baterky chlebove chuti (Ale to asi je tou moukou). Příště přidám i semínka :P

    • Martina
      Martina | 28. 10. 2016 19:39

      Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

    • Martina
      Martina | 28. 10. 2016 19:39

      Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

    • milans13
      milans13 | 28. 8. 2014 20:04

      Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

    • nuteverka | 9. 6. 2013 11:50

      na druhy plech

    • Gábina H
      Gábina H | 30. 9. 2008 08:32

      Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 29. 9. 2008 21:04

      funguje, 1

    • Vlaďka Dary
      Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 12:55

      Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

    • Marketa F.
      Marketa F. | 1. 2. 2008 00:06

      Pani Vladko, dekuji za typ, zkusila jsem dnes udelat s jednim hrnkem celozrnne mouky misto bile a chutnalo mi vic nez z bile! Priste zkusim prihodit par slunecnicovych seminek, mela jsem je pripravene uz tentokrat, jenze jsem na ne v zapalu vareni a peceni zapomnela.

    • Vlaďka Dary
      Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 20:17

      Zkusila jsem a bagety vypadají i chutnají dobře.Jeden hrnek bílé mouky jsem ale nahradila pšeničnou celozrnnou a přidala jsem trochu pšenič.klíčků,aby to bylo 'zdravější'.Těsto bylo pěkné,nelepivé.Dávám za 1:)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažená plněná vejce

    Smažená plněná vejce

    Jahodové řezy V.

    Jahodové řezy V.

    Dalamánky

    Dalamánky

    Ořechové řezy medové

    Ořechové řezy medové

    Smetanovo-nivová brokolice

    Smetanovo-nivová brokolice

    Kuře na nových bramborách

    Kuře na nových bramborách

    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

    Slaný velikonoční dort (Torta…

    Cibulové vepřové - minutka

    Cibulové vepřové - minutka

    Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

    Hermelínová pomazánka nebo salát se…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    35
    Palačinky
    Palačinky
    29
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    26
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    25
    Bramboráky
    Bramboráky
    23
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz 7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

    7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Fracouzská kaše
    Fracouzská kaše
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bageta
    Francouzská bramboračka
    Francouzská bramboračka
    Francouzská cibulačka
    Francouzská cibulačka
    Francouzská cibulačka bez vína
    Francouzská cibulačka bez vína
    • Recepty.cz
    • Francouzská bageta - hrníčkový recept
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí