Růžičková kapusta

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg růžičková kapusta
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené kapustičky a promícháme, dochutíme solí. Podáváme s bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 4. 2011 19:32

    Mému muži to chutnalo, já si dám raději něco od masa :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 11. 2010 11:12

    ...bezmasé :-\ -anglická slanina ;-)

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 2. 2008 16:47

    K odpovědi pro Janu jsem se zapomněla podepsat.Takže odpověd je od autorky :o)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 2. 2008 16:44

    Jani ta anglická není nutná, stačí jen orestovaná cibulka, někdy místo anglické orestuji kuřecí prsa na nudličky a přidám k té kapustičce. Kapustičku fakt miluju, výborná je taky ovařená ve slané vodě a pak obalená v klasickém trojobalu jako řízky a usmažená.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    2. 2. 2008 11:19

    Tak jsem dala 1, napsala komentář a nic ? Je to dobré, protože to máme dnes k obědu jako přílohu k vepř.masu, sice to není "dietka", ale snad jednou za měsíc můžeme doma "hřešit" a já osobně mám moc ráda růžičkovou kapustu, pěstuji i doma, a je fakt , že se dá použít skoro na všechno- polévky, dušená,smažená atd. A hlavně je zdravá a moc ! No jo, ale ta anglická to trochu "trhá", ale příště bez agnl.to bude super. Jinak nápad a recept se mě líbí.

  • barča
    barča |

    1. 2. 2008 19:32

    Dobrý nápad, já vždy jen polévala přepuštěným máslem a dávala jako přílohu k masu. Ale tohle bude určitě moc dobré.