Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 130
      g máslo
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • 2
      lžíce kakao
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • na polevu:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva, smetanu a trochu nastrouhané citronové kůry. Z bílků připravte tuhý sníh a přidejte jej ke směsi.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalejte asi polovinu těsta. Do zbytku přimíchejte kakao a také jej nalejte do formy. Světlé i tmavé těsto opatrně promíchejte.
3
Bábovku pečte ve středně rozehřáté troubě asi 40 minut.
4
Čokoládu na vaření nalámejte na kousky a spolu s máslem dejte do kastrůlku, který umístíte do nádoby s horkou vodou. Za stálého míchání rozpusťte obě ingredience na polevu, kterou polijte hotovou, vychladlou bábovku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.