Vláčná bublanina

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice nebo Krystal
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra trošku
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce s cukrem šlehám ve šlehači nebo elektrickými metlami. Vyšlehají se do husté pěny. Pak snížím otáčky na minimum, popř. pomalu míchejte ručně vařečkou a po troškách pomalu přisypávám mouku smíchanou s práškem a po troškách přilévám olej. Promíchat pomalu, ale dobře od spodu než nalejete na plech, piškotové těsto má tendenci - mouka na spodu, šlehaná vejce nahoře.
2
Na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem a rozměr asi 28x46 naleju těsto, pokladu hustě ovocem, dám do vyhřáté trouby na 170 °C a peču do zlatova - asi 25 minut.
3
Prvních 10 minut neotvírám troubu, když zlátne tak už hlídám. Kdo má rád bledší, vezměte si párátko a zkuste, zda se už nelepí. Pokud je párátko čisté, je bublanina upečená.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kikina13
    Kikina13 |

    23. 6. 2016 19:16

    Skvělá, peču podruhé za týden ;-)

  • bsilva
    bsilva |

    18. 1. 2016 17:59

    a co mléko...to je bez mléka :-!

  • Martinkaa
    Martinkaa |

    3. 7. 2015 08:27

    s třešněmi moc dobrá :-)

  • veruuk
    veruuk |

    18. 6. 2015 22:09

    S meruňkama... moooc dobrá ;-)

  • gabinaf
    gabinaf |

    19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • gabinaf
    gabinaf |

    19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • Jana
    Jana |

    1. 6. 2014 14:23

    dnes jí dělala a opravdu výborná :)

  • barbarons
    barbarons |

    29. 4. 2014 21:37

    Supr recept, mňam mňam

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    14. 3. 2014 20:27

    Zrovna jsem ji dopekla je opravdu vyborna, krasne nadychana.

  • allena89
    allena89 |

    14. 3. 2014 12:39

    Naprosto luxusní! Udělala jsem do pekáčku, takže byla nádherně vysoká, vláčná a voňavá. Dala jsem zásoby z mrazáku: meruňky, broskve, jahody a borůvky. Snědla se za jeden den.

  • pepibubu
    pepibubu |

    10. 4. 2013 09:00

    Jinou už dělat nebudu :-) upekla jsem odpoledne, a dneska ke snídani se dojedla....

  • giovicova
    giovicova |

    8. 7. 2012 22:32

    Výborná ;-)

  • Arminea
    Arminea |

    6. 7. 2012 20:58

    Vynikající recept, děkuji :)

  • LadyW
    LadyW |

    5. 7. 2012 15:45

    Bublaninu jsem dnes vyzkoušela, je opravdu výborná, nadýchaná, jen se po ní zaprášilo, dík za dobrý recept. A vejde se do ní opravdu hodně ovoce, a to je fajn. K třešním jsem přidala i pár jahod a maliny.

  • Danci.v
    Danci.v |

    4. 9. 2011 16:25

    Před chvílí jsem vyndala z trouby. Už sme ochutnali a je opravdu vynikající, vláčná. Dělala jsem s jahodama a trochu jsem ubrala cukr. Trochu dobarvila kurkumou a VYNIKAJÍCÍ! Myslím, že jinou už dělat nebudu :-) Dávám za 1 a doporučuji! (foto přikládám)

  • bulterierka2
    bulterierka2 |

    23. 6. 2011 17:10

    krása

  • GlickaIva
    GlickaIva |

    8. 6. 2011 19:29

    Výborná, vláčná, velká spokojenost. Dávám za jedna!!

  • Markéta Krušinová
    Markéta Krušinová |

    15. 6. 2009 10:53

    Ráda jsem vyzkoušela tento recept, konzistence těsta je moc pěkná, je krásně nadýchané. a už je 15 min v troubě:-) jestlli bude dílo tak moc dobré jak tu píšete, udělám další. Dostala jsem tašku třešní:-)

  • Jaroslava Tkáčová
    Jaroslava Tkáčová |

    4. 1. 2009 18:12

    Ahoj Šárko,líbí se mi že to rozepisujete kroky podrobně jak pro nováčky(snad je nás tady víc)

  • Jolana Christová
    Jolana Christová |

    28. 6. 2008 09:12

    Recept už dělám podruhé, je to fakt mňamka, dnes peču s višněmi, Šárce děkuji za receptík:-)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    18. 6. 2008 10:47

    Včera jsem upekla a byla! výborná.Také jsem použila špaldovou mouku,přidala jsem místo norm. cukru jen 15 g cukru pro diabetika a zaujala mě kurkuma,myslím,že Simča mluvila o ní jako, že je dobrá pro diabetiky,dala jsem ji tam taky.Bylo to skvělé a zůstane v repertoáru!O té kurkumě jsem toho moc neveděla,ale na www.bylinky.doktorka.cz jsem zjistila,že má opravdu skvělé účinky pro funkci jater a že ve spojení s dalším kořením jako nám známá směs kari,je ještě lepší.Lékař mi řekl,že na tozapomněl,ale ať se vždycky zeptám :-)),takže moc děkuji,stále je proč se učit.Laďka

  • Katka
    Katka |

    22. 11. 2007 16:29

    ahoj, četla jsem starší diskuzi a přidám svoji trošku do mlýna:-). V jednom rádiu jsem slyšela radu, že na dobarvení je ideální vanilkový pudink v množství 1 sáček na kilogram mouky. Chystám se péci tuto bublaninu, tak to hned vyzkouším:-)

  • Nikola Skalová
    Nikola Skalová |

    15. 11. 2007 09:55

    Hezký den,včera jsem dělala tu to bublaninu a je opravdu výborná...moc chutnala a už neni. Jinak se mi moc líbí varianta šlehání vajec-celých. Moc mě nebaví a nejde oddělovat bílek a žloutek, takže chválím. Udělala jsem jí s tvarohem a mandarinkama kompotovanýma (nic jiného vhodného jsem nenašla). A super

  • Jitka Pochmanova
    Jitka Pochmanova |

    26. 6. 2007 12:09

    Dělala jsem spoustu bublanin ale tahle je opravdu ze všech nejlepší :-).Dnes ji opakuji,přítel si na ní moc,moc pochutnal a to je co říct.Akorát jsem jí pekla déle než 25 min.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    12. 6. 2007 10:27

    Zdeni ,moc děkuji za pochvalu.Hlavně že chutnala.

  • Zdena Ústí nad Labem
    Zdena Ústí nad Labem |

    12. 6. 2007 10:11

    Včera jsem tento recept vyzkoušela, je rychlý a vynikající, nic jsem nebarvila, dělala jsem ji s jahodama a je vynikající - hlavně je rychle hotový a to já ráda.

  • Mína
    Mína |

    9. 6. 2007 22:35

    Dobrý den, k tomu barvení, napadlo mě, že efektivní způsob by mohla poskytnout najemno nastrouhaná mrkev, lehce osmahlá na tom oleji. Ale asi by pak bylo vhodné ji zcedit :-). Nemuselo by to být znát na chuti.

  • Marsí
    Marsí |

    7. 6. 2007 12:55

    Připomíná mi to recept mé maminky..vyzkouším i s kurkumou. Tu dávám i do zeleninových polévek pro barvičku..:-)díky Šárko za recept..

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    7. 6. 2007 09:20

    P. Križová , to jste špatně pochopila.Kurkumou nenahrazujeme vejce,jen vajíčka koupené přibarvuji , na špičku nože potr.barvivem a zmínila jsem se , že jsou tam sice éčka , ale že dávám jen trošku. Děvčata navrhly přibarvení kurkumou.Však si přečtěte komentáře od začátku , je to tam všechno.Vajíčka rozhodně neubírat .

  • krizova)
    krizova) |

    7. 6. 2007 06:45

    Muzu se zeptat kdyz osidite vejce jako ze jich tam date mene a misto toho kurkumu /taky ji pouzivam/ nezmeni se pak pomer tech ostatnich ingredienci?

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    6. 6. 2007 23:48

    Naučila jsem se teď místo polohrubé mouky do pečení používat mouku špaldovou. Nemusím řešit, jestli je těsto dost žluté, protože výsledek je pak karamelově hnědý a navíc mám aspoň pocit, že je to aspoň trochu zdravější :-)

  • barča
    barča |

    6. 6. 2007 22:14

    Tak jste mi všichni připomněly hnědou flašku. Tuhle bublačku už dělala moje máma, asi je to starší recept. Peču jí taky a nemá konkurenci, třeba třená bublanina trochu "dusí". Já když peču obyčejný pikot, tak vlastně z tohoto těsta, protože přidávám nakonec taky olej.

  • Vláďa Sýkora
    Vláďa Sýkora |

    6. 6. 2007 17:13

    Ahoj všem, přeju hezký den :-) Můžu se taky připojit do diskuze i když nejsem holka ??? :-))) O víkendu zkusím tuhle bublaninku, zatím jsme měl největší úspěch s "Rychlou bublaninou Hanička" - dětem do turisťáku jsme musel dělat rovnou dva plechy aby se na všechny dostalo. Tak potom dám vědět jak to dopadlo..

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    6. 6. 2007 13:49

    Hanko, Šárko - kurkumu klidně do bublaniny dejte, stačí fakt na špičku nože - obarví a chuť nezmění. Já ji kupuji i u nás "na vsi" mezi kořením - takže asi nebude potíž ji sehnat. Kromě krásné barvy má i jinou výhodu: manžel je diabetik a dr. mu ji doporučila do sladkých věcí, že usnadňuje odbourávání cukru a tím snižujr krevní cukr. Takže nejen na barvu :o))))

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    6. 6. 2007 11:33

    Holky moc děkuju za rady. Taky mě mohlo napadnout, že asi bude ke koupi mezi kořením. Nějak si sedím dnes na vedení. Holt není každý den posvícení.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    6. 6. 2007 10:41

    Buchty i rýži obarvuji také šafránem. Dovezla jsem si jej ze Španělska, trošičkou se dají dělat divy a také každý obdivuje "barvu domácích vajíček". Ale někde jsem vyčetla, že šafrán ve větším množství je jedovatý, tak jenom štipeček.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    6. 6. 2007 10:37

    Simčó,kde se zrovna nacházíš? Co říkáš kurkumě v bublanině , místo žlutého barviva? Ona ta světlá bublanina pro nás doma opravdu není ono. Zašla bych si ji koupit . U nás prodává perfektní koření prodejnička Vanilla.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 6. 2007 10:19

    Šárko, abych řekla pravdu, tak já sama jsem to ještě nezkoušela, ale viděla jsem to v receptu na "hrstkové" knedlíky od Simči SLádkové. Tak se jí zkus zeptat. Mám v plánu je taky vyzkoušet

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    6. 6. 2007 10:06

    Hani tykej,je to takové přátelské a jsou lidé , od kterých mě to tady vyloženě těší.Gábi , nezmění kurkuma chuť pokrmu? Myslím tedy vajec? V mase a rýži to neva, to znám , kupuji thajské kari a je supr.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 6. 2007 09:59

    Hanko, kurkumu najdete mezi kořením. Ta vlastně dělá tu žlutou barvu kari. Jukněte sem http://www.koreni.cz/detail.php?pid=293

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    6. 6. 2007 09:58

    Kurkumu kupuji ve zdravé výživě, je prima dávám i do rýže ....

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    6. 6. 2007 09:51

    Nojo, Šárko, máš pravdu - hnědá flaška oleje. Joj, to už ani není pravda, jak ten čas letí.Gábino a kurkumu kupuješ kde? Ježíš, jak já se tady učím...Holky nevadí, že tykám? Já jsem tak zvyklá z jiných webů. Kdyžtak se omlouvám.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 6. 2007 09:40

    Šárko, zkuste přidat trochu mleté kurkumy, to je bez éček a těsto to také pěkně obarví :-))

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    6. 6. 2007 09:35

    Hani to jsem ráda,že ji taky někdo zná,v době našeho dětství nezapomenutelná,pořád vidím tu hnědou flašku od oleje,jak jsme ji s maminkou pekly.V období ovoce jahod a třešní peču i 2x do týdne.A souhlasím,s vypeckovaných třešní je nej...Když nemám domácí vajíčka,přidám trošičku - na špičku nože žlutého barviva,které dávám např.do marcipánu.To máš vidět,jak každý chválí domácí vajíčka:-))) Já vím , jsou to éčka,ale je to jen někdy.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    6. 6. 2007 09:20

    Šárko, také dělám tuto bublaninu, je opravdu vláčná, rychlá na přípravu a jednoduchá i na suroviny, většinou jsou všechny doma po ruce. Máme jí rádi s jakýmkoli ovocem, ale nejraději asi s vypeckovanými třešněmi. Díky za připomenutí, třešně máme, jen nevím kdy se do ní dám. Doma na mě chtějí o víkendu upéct Obližprst.