Ruské vejce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g majonéza
    • 2
      lžíce lák z okurek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      plátek dušená šunka
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 4
      ks nakládané kapie
    • petrželka
    • vařená vejce
  • SALÁT
    • 400
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks mrkev uvařená
    • 100
      g celer uvařený
    • 6
      ks nakládané okurky větší
    • 200
      g šunkový salám kvalitní
    • 50
      g sterilovaný hrášek
    • 200
      g majonéza
    • 100
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu, jogurt a hořčici. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Nechte vychladit. Majonézu smíchejte s lákem z okurek, osolte a opepřete. Do misky dejte připravený salát, vařené vejce, nakrájenou okurku, kapie a šunku, to vše přelijte ochucenou majonézou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 4. 2016 11:42

    ...vděčné pohoštění, které se dá připravit předem a pak už zbývá jen dokoupit nebo udělat čerstvé pečivo ...říkám jim "obložená vejce" ...nic proti ruským, ke kterým se přidával, co si pamatuji i kousek rybičky v oleji ...v ingrediencích chybí ta uvařená vejce ;-)