Rump steak a quinou s červenou řepou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks červená řepa menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • olivový olej
    • 200
      g quinoa
    • 1
      hrst červená řepa mladé lístky
  • Zálivka
    • 8
      lžíce olivový olej
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      lžička med
    • sůl
    • pepř mletý
  • Steak s omáčkou
    • 4
      plátek steak rump steak
    • 200
      ml červené víno
    • 100
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 x 1 cm. Rozložte ji do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a zakápněte olejem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15–20 minut. Quinou alespoň třikrát propláchněte, dokud nebude voda čistá, pak ji podle návodu vařte do změknutí. Quinou promíchejte s řepou.

RADA: Mlsejte bez tuku: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

2
Smíchejte všechny ingredience na zálivku a ochuťte jí quinou. Přimíchejte lístky červené řepy.
3
Steak osolte a opepřete, opečte na rozpálené pánvi ve lžíci oleje, 4–6 minut z každé strany. Čas se samozřejmě odvíjí od propečenosti a velikosti kusu masa, je ale lepší mít steak dorůžova. Maso vyndejte z pánve a nechte stranou chvíli odpočinout.

RADA: Ochutnejte hovězí 6x jinak

4
Na pánvi s výpekem z masa připravte omáčku. Přilijte 200 ml červeného vína a nechte odpařit alkohol. Přidejte vývar a trošku ho zredukujte. Stáhněte z plamene. V tuto chvíli je čas na máslo, které omáčku krásně spojí, dobře ji promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. 5. Maso nakrájejte na plátky, položte na quinou s červenou řepou a zalijte omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: