Chřestový salát s hovězím steakem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g roštěnec nízký
    • olivový olej
    • pepř drcený
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      svazek mladý zelený chřest
    • 0,5
      ks radicchio čekanka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce výhonky ředkvičkové
  • Na zálivku:
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a propláchněte ledovou vodou, aby se zastavil zbytkový var. Pazochy pokrájejte na špalíky asi 3 cm dlouhé. Vejce vařte 4 minuty, zchlaďte a oloupejte.

RADA: Naučte se dokonalý steak

2
Steak potřete olivovým olejem, důkladně zasypte hrubě mletým barevným pepřem a lístky tymiánu. Na rozpálené pánvi maso opečte asi minutu z každé strany a nechte odpočinout.
3
Všechny ingredience na zálivku dejte do malé zavařovací sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte, aby se suroviny spojily. Čekanku nakrájejte na nudličky, promíchejte se špenátem a chřestem, steak nakrájejte na proužky, vejce rozpulte. Všechny komponenty rozdělte do misek, steak posolte, vše přelijte zálivkou a posypte ředkvičkovými výhonky.

RADA: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: