Pštrosí vejce II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • strouhanka
    • 200
      g sýr
    • koření (Do mletého masa)
    • 10
      ks vejce (2 ks vařené na tvrdo)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso promícháme s 2 vejci, sýrem, moukou a kořením. Oloupaná vařená vejce obalíme masovou směsí, potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran.
2
Usmažené rozkrojíme a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Může se podávat i s hrachovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vladula
    Vladula |

    5. 4. 2015 19:38

    nemělo by být v ingrediencích spíš 2 vejce nevařená do masové směsy a ostaní vejce vařená připravená na obalení? Přijde mi to příliš masa na 2 vejce natvrdo. Radka se nejspíš držela striktně tímto návodem, proto měla spoustu masa. Jinak jsem z 500 g masa vytvořila 6 ks pštrosáků a byli vynikající :-)

  • Petr
    Petr |

    20. 2. 2013 12:37

    To bude nejspis tim, zes je obalila v ohodne vic masa... :-D

  • Radka
    Radka |

    20. 2. 2013 12:01

    Smažit to šlo dost blbě, měla jsem je dát taky radši do trouby, ale jinak dobrý a měla jsem je jinačí než na obrázku, byly o hodně víc obalený masem.

  • D@r!nk@
    D@r!nk@ |

    8. 10. 2010 13:12

    Výborné, akorát jsem to nesmažila, ale upekla na plechu v troubě, nebylo to tak tučné :-)