• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Steak Chateaubriand
    Napište svůj komentář k receptu

    Steak Chateaubriand

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    Steak Chateaubriand
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Lahodný hovězí steak pro všechny milovníky masa. Zprudka opečený, ideálně lehce krvavý steak se připravuje se šalotkou a kapkou brandy. Spolu s bramborami dochucenými rozmarýnem vytváří tento pokrm hotový gurmánský zážitek.

    Suroviny

    2 porce
      • sůl
      • olivový olej
      • pepř mletý
      • 500
        g hovězí svíčková nejširší místo
      • 150
        ml smetana ke šlehání
      • 2
        ks šalotka
      • 2
        lžíce brandy
    • Brambory:
      • 2
        lžíce olivový olej
      • rozmarýn čerstvý
      • mořská sůl
      • 400
        g brambory nové

    Postup přípravy receptu

    1
    Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.

    RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

    2
    Brambory uvařte doměkka. Na oleji zpěňte nasekaný rozmarýn, brambory jím přelijte a promíchejte.
    3
    Váleček masa zarovnejte, aby měl pravidelný tvar, musí proto být vždy ze středu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi. Pokud krvavé maso nemusíte, dopečte ho 4 minuty v troubě při 200 °C.
    4
    Ve výpeku nechte zesklovatět šalotku. Zakápněte brandy, nechte odpařit alkohol a všlehejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se zeleninovým salátem.

    RADA: Jak krájeet rychle cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

    Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

    Steak Diane

    Steak Diane

    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Brandy Hovězí svíčková Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Smetana ke šlehání Sůl

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečená bramborová kaše

    Zapečená bramborová kaše

    Kořeněné vepřové řízky v alobalu

    Kořeněné vepřové řízky v alobalu

    Rebarborová buchta

    Rebarborová buchta

    Vávrovo pečené kuře s bramborami

    Vávrovo pečené kuře s bramborami

    Melounový salát

    Melounový salát

    Biskupský chlebíček

    Biskupský chlebíček

    Rýže s kari na smetaně

    Rýže s kari na smetaně

    Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

    Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

    Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

    Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    34
    Palačinky
    Palačinky
    33
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
    Čokoládový dort podle…

    Zajímavé články

    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Staročeský jablkový nákyp
    Staročeský jablkový nákyp
    Starodávné buchty
    Starodávné buchty
    Steak Diane
    Steak Diane
    Steak na pepři dle Karla Pinka
    Steak na pepři dle Karla Pinka
    Steak s houbovým přelivem
    Steak s houbovým přelivem
    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
    • Recepty.cz
    • Steak Chateaubriand
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí