Steak Chateaubriand

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí svíčková nejširší místo
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Brambory:
    • 400
      g brambory nové
    • rozmarýn čerstvý
    • 2
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
2
Brambory uvařte doměkka. Na oleji zpěňte nasekaný rozmarýn, brambory jím přelijte a promíchejte.
3
Váleček masa zarovnejte, aby měl pravidelný tvar, musí proto být vždy ze středu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi. Pokud krvavé maso nemusíte, dopečte ho 4 minuty v troubě při 200 °C.
4
Ve výpeku nechte zesklovatět šalotku. Zakápněte brandy, nechte odpařit alkohol a všlehejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.