Višňová bublanina s mákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g mák mletý
    • 2
      ks višňový kompot po 720ml
    • 2
      lžíce višňový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme máslo a vejce s cukrem a špetkou soli. Přidáme mouku, kakao, kypřící prášek a mák. Přilijeme likér(nebo šťávu z kompotu), promícháme.
2
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, poklademe na něj okapané višně a pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem. Ovoce můžeme použít dle vlastní volby. Foto u receptu je z poloviční dávky!

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    27. 2. 2011 19:45

    Príma recept,višní v cukru mám plnou almaru a mák milujeme.Děkuji

  • :d
    :d |

    7. 10. 2010 15:03

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :'( :'( :'( :'( O:-) O:-) :-$ :-$ :-$ :http://www.recepty.cz/recept/visnova-bublanina-s-makem-19173#-$ :-* :-* :-* =-O =-O :-\ :-\ :-\ <3 :-S :-S :-| :-))

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    2. 2. 2010 21:45

    Dnes jsem vyzkoušela, je moc dobrá, jen jsem vynechala kakao a máku jsem dala jen asi 100g (úplně to stačilo), přidala jsem likér i štávu z kompotu (každého asi 4 lžíce). Na polovinu jsem dala napůl rozmrazené jahody, na druhou půli okapané vypeckované višně. Všem moc chutnalo, příjemná změna. Dávám 1

Poslední navštívené:

Abecední seznam: