Penne con polo

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petr Tvrdík

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí prsa
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      špetka vegeta
    • 100
      g čerstvé žampiony nakrájené na plátky
    • 1
      ks pórek nakrájený
    • 1
      balení špagety
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a koření (já jen opepřím) dle chuti a 1 stroužek nastrouhaného česneku. Když je maso skoro hotové přidáme nakrájené žampiony a rovněž restujeme.
2
Až žampiony změknou, přidáme pórek - stále dochucujeme vegetou a vybraným kořením. Pórkem nešetřete. Poté zalijeme smetanou a trochu povaříme.
3
Poté promícháme se špagetami a posypeme sýrem.
4
Dobrou chuť :-)

Komentáře k receptu

  • Pie
    Pie |

    25. 10. 2014 19:31

    Náhodou jsem hledal návod na tento recept a podle mě tam na 100% nepatří ani vegeta, ani dochucení nějakým náhodným kořením, co tam je ke konci. Sýr není jmenovaný, ale měl by tam být parmazán, pokud si to dobře pamatuji s několika GB stránek.

  • barney
    barney |

    1. 1. 2013 20:41

    Já se musim smát i když je v názvu Penne con polo, a pak v receptu uvaříme špagety xD xD I když to používáš ty, tak italové vymysleli různé druhy a tvary těstovin z důvodu, že se každé hodí k jinému druhu omáčky s jinou konzistencí. Např. na špagety se používají do v 90% husté sýrové omáčky, nebo omáčky zakončené na pánvi přidáním žloutku, jelikož jsou pak husté a na špagetách drží. Naproti tomu na smetanové omáčky se právě používají ty zmíněné Penne. Jenže pokud nevaříš s penne (to jsou trubičky) tak v názvu výsledného pokrmu nikdy nemůže být napsáno Penne. To je jako bys řekl že děláš biftek na pepři s hranolkama, a přinesl bys pangase na pepři s hranolkama....

  • ann
    ann |

    26. 11. 2011 15:53

    Ja na tom nevidim nic "Ftipneho" recept je napsany v pohode srozumitelny pro "selsky rozum" a kazdy si pojmenuje recept podle sveho treba to muze byt i schvalne <:-)

  • pippiva
    pippiva |

    20. 2. 2011 22:14

    Vsak ja to nemyslela zle,jen mi to prislo vtipne :-) ;-) Jinak kdyz chcete zadat recept jen v pracovni podobe, tak jej muzete zadat jako soukromy a az ho "vybrousite" tak jej prehodite na verejny.Jinak pekne vitam mezi nami kuchari! :-)

  • Petr Tvrdík
    Petr Tvrdík |

    20. 2. 2011 21:12

    mám to jen v pracovní podobě (koncept), netušil jsem, že už je recept zveřejněný, když čeká na schválení. Je to můj první recept :-) tak mějte pochopení.

  • pippiva
    pippiva |

    20. 2. 2011 18:31

    Musela jsem se smat,kdyz jsem uvidela nazev receptu... Ono mezi "penne"(druh testovin) a "pene"(penis) je setsakramentsky rozdil. A nakonec stejne pouzijeme spagety... :-D :-D :-D Jo a taky se pise pollo ;-)